miercuri, 6 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Năstase, Dragnea, Ponta, Băsescu, Ciorbea, dar și Vadim sau Ceaşescu, pictați după gratii pe Crucea de pe Cetăţuie din Cluj. Polițiștii anchetează cazul

  de - | 11 februarie 2017, 11:11 AM | Naţional

  0

  Monumentul Crucea de pe Cetăţuie din Cluj-Napoca a fost vandalizat de persoane necunoscute, pe pereţii săi fiind pictate imagini cu politicieni după gratii, poliţiştii declanşând cercetări pentru distrugere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  Directorul Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că monumentul va fi curăţat în zilele următoare, fiind declanşată o anchetă pentru prinderea făptaşilor.

  „Am fost sesizaţi la Primărie despre vandalizarea monumentului Crucea de pe Cetăţuie şi apariţia unor graffiti cu mai multe imagini pictate pe pereţii acestuia şi am declanşat o anchetă pentru prinderea făpaşilor. Prin grija Direcţiei Tehnice din Primărie, monumentul va fi curăţat în zilele următoare”, a spus Bonţidean.

  Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a declarat la rândul său corespondentului MEDIAFAX că poliţiştii s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere şi fac şi ei cercetări pentru depistarea persoanelor vinovate.

  Pe pereţii monumentului apar imagini pictate cu mai mulţi politicieni în spatele gratiilor – Liviu Dragnea, Victor Ponta, Adrian Năstase, Ion Iliescu, Nicolae Ceaşescu, Traian Băsescu, Victor Ciorbea, C. V. Tudor, Elena Udrea.

  poze-cetatuie

  Crucea de pe Cetăţuie este numită şi Monumentul Eroii Neamului, fiind dedicată memoriei martirilor Revoluţiei de la 1848. Monumentul a fost sfinţit la 1 Decembrie 1997 în mandatul fostului primar Gheorghe Funar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.