duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Iohannis anunță că-i retrage decorația lui Adrian Năstase și a tuturor celor condamnați penal

  de - | 10 decembrie 2019, 3:14 PM | Politikos

  3

  Președintele Klaus Iohannis a anunțat că îi va retrage decorația fostului premier Adrian Năstase, care a ispășit o pedeapsă cu închisoarea. Șeful statului a adăugat că va face acest lucru în cazul tuturor persoanelor cae au fost condamnate penal, informează Digi24.

  Declarația vine după ce prezența lui Adrian Năstase la recepția de Ziua Națională a României de la Cotroceni a fost criticată.

  Năstase a fost invitat în baza faptului că a fost decorat cu ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce, în 2002, iar legislația prevede că cei care au primit o astfel de decorație sunt invitați la recepțiile de 1 Decembrie.

  Pe de altă parte, legislația prevede că decorația poate fi retrasă în urma unei condamnări la închisoare cu executare.

  Sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cat de rusinos….Cat de trist și josnic. Sa ai dosar pt abuz si alte mizerii facute, sa bagi totul sub preș, ca esti președinte si poti, dar sa te trezesti ca exista lege, abia la al II lea mandat, pe care sa o aplici. De ce? Pt cine? Sa retragi medalia acordată unui politician care a facut, bune, mai multe pt tara decat stie dom ‘ președinte sa citească in limba romana.

   --2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.