NASA a anunţat descoperirea primei exoplanete pe care viaţa ar fi posibilă la fel ca pe Pământ

  de Special Arad | 17 aprilie 2014, 11:06 PM | Internaţional

  0

  O echipă internaţională de astronomi a descoperit prima planetă din afara sistemului nostru solar, de o dimensiune comparabilă cu Pământul, pe care ar putea exista apă în formă lichidă, care ar putea face viaţa posibilă.

  Membrii echipei de cercetători, condusă de un astronom NASA, cred că noua descoperire demonstrează că există posibilitatea de a găsi în galaxia noastră planete surori ale Pământului, scrie Le Figaro.

  Elisa Quintana, un astronom la Institutul SETI al NASA, afirmă că noua planetă, denumită Kepler 186 f,  este interesantă prin faptul că are o zonă temperată, unde apa poate fi lichidă, lucru care ar face viaţa posibilă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.