sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Na, ce spuneam? UTA are viață foarte grea în Liga 2: 1-2 cu Gaz Metan (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 1 septembrie 2015, 2:57 PM | Sport

  1

  Am spus-o după înfrângerea din meciul amical cu Metalul Reșița că UTA va avea o viață foarte grea în liga secundă. Atunci a câștigat gruparea din Reșița nu pentru că a fost mai bună, ci doar pentru că a fost mai concretă.

  „Sunt mari probleme la voi în apărare”, spunea atunci un jucător al celor de la Reșița. „Dacă vă prinde o echipă cu 2-3 fotbaliști buni vă va fi greu”, a continuat el. Sâmbătă, cu Gaz Metan, am revăzut parcă meciul cu Reșița. UTA a desenat frumos, a fost în preajma careului celor de la Gaz Metan, dar ocaziile au venit greu. Au fost doar situații. Strătilă a arătat că are clasă și a pus pericol aproape la fiecare acțiune a sa. A început cu o excelentă pasă pentru Curtuiuș, apoi în a doua repriză i-a servit pe Szekely, pe Curtuiuș și pe Botiș, dar cu toții au întârziat un moment la întâlnirea cu mingea. Maxima zilei a fost ratarea lui Cipri Rus care din doi metri a șutat în portar, tot la o centrare a lui Strătilă.

  Dincolo, la cealaltă poartă, ne-au împachetat repede… Ciprian Petre a profitat de spațiile mari dintre apărătorii arădeni și a marcat din poziție singur cu portarul Anca Trip. În a doua parte, Figliomeni abia ce intrase pe teren, a găsit o breșă între Botiș și Filaret și, din nou singur cu Anca Trip l-a executat pe acesta. UTA a marcat pe final, prin Curtuiuș, dar golul lui nu avea să mai schimbe nimic în ceea ce privește destinația punctelor puse în joc.

  Poate și Roli Nagy a exagerat cu folosirea încă din start a trei juniori: Burlă – 19 ani, Man – 17 ani, Jorza – 16 ani. Trei jucători cu calități foarte bune, dar cu un minus din punct de vedere al forței fizice pentru Man și Jorza. UTA nu a avut forță nici în centrul liniei mediane, dar nici în atac. S-a văzut un plus la intrarea lui Cipri Rus, un jucător de travaliu și forță. Atunci UTA a pus presiune la poarta lui Greab.

  Au jucat modest Polgar, Botiș, Filaret, Curtuiuș și Szekely – care a intrat la pauză -, iar Chindriș afost de multe ori singur la… recuperare. Gaz Metan a dovedit experiență, jucătorii săi au știut să țină de minge, au știut să blocheze acțiunile arădenilor chiar cu riscul unor avertismente, au marcat la jumătate din ocaziile de poartă, au fost și ei mai concreți.

  Urmează o deplasare la Cluj Napoca, acolo unde UTA întâlnește o echipă cu media de vârstă de 20 de ani.

  IMG_7101

  UTA Arad – Gaz Metan Mediaș 1-2 (0-1)

  Curtuiuș (85) / Ciprian Petre (7), Figliomeni (71)

  UTA: Anca Trip – Polgar, Botiș, Filaret, Burlă – Strătilă (77 Sorian), Chindriș, Jorza, Hlistei (69 C. Rus) – Man (46 Szekely), Curtuiuș.

  Rezerve: Miron – Tănase, Costin, Manea. Antrenor: Roli Nagy

  Gaz Metan: Greab – Crețu, Abrudan, Muth, Buzean – Stancu, Bîc, Băjenariu, C. Petre (86 Vișa) – Olaru (80 Trif), Llullaku (70 Figliomeni). Rezerve: Botoșer –Furean, Ignat, Buziuc. Antrenor: Ion Balaur

  Arbitri: Ovidiu Mazilu – Satu Mare – Radu Despa şi Cristian Lucaci (ambii din Baia Mare).

  Rezervă: Cătălin Botaş – Timişoara.

  Observatori FRF: Valer Vancea (Oradea) şi Dan Jiga (Bistriţa)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ai dreptate. UTA a marcat in min 85, cind au intrat 3 jucatori experimentati : Sorian, Szekely si Rus, si a iesit un junior (Man),pe linga Hlostei si Stratila. Deci cu „experienta” in teren s-a marcat, daca jucam de la inceput asa ?. La Cluj UTA a batut cu 1-0 , insa a fost sufocata , pe final, bagata in careu, de o echipa de tinerei, care au ratat de 3 ori singuri cu portarul. A fost, noroc mare, spun toti cei prezenti la Cluj.

   --6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.