duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Muzică italiană, expresia supremă a operei în Europa, la Filarmonica Arad: „Innamorato di te”

  de Special Arad | 5 martie 2023, 12:30 PM | Cultură | Muzică

  0

  (foto: Filarmonica Arad / Facebook)

  Filarmonica Arad îi invită pe arădenii „îndrăgostiți” de muzica italiană joi, 9 martie, ora 19:00, la concertul „Innamorato di te” (Îndrăgostit de tine), cu un program muzical care include partituri care au făcut înconjurul lumii, scrise de cei mai cunoscuți muzicieni italieni din ultimele decenii, precum superstarul internațional Andrea Bocelli.

  Concertul îi aduce în atenție pe unul dintre baritonii de referință ai României, Florin Estefan, solist al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și totodată cel mai tânăr manager din istoria instituției, și pe tenorul Eusebiu Huțan, prezent constant pe scena Operei clujene într-o diversitate de roluri, remarcându-se prin expresivitatea și autenticitatea fiecarui rol interpretat.

  Într-o atmosferă intimă și emoționantă, baritonul Florin Estefan și tenorul Eusebiu Huțan, acompaniați de Emy Drăgoi la acordeon, Bianca Drăgoi și Alessia Drăgoi la vioară, alături de ansamblul de instrumentiști, interpretează unele dintre cele mai apreciate cântece italiene, precum „Vivo per lei”, „Caruso”, „Parla piu piano” sau „ Nel blu di pinto di blu” (Volare).

  Pe lângă cei doi artiști lirici, concertul oferă publicului ocazia de a întâlni un nume de referință al muzicii instrumentale de jazz din România, colecționarul celor 62 de prototipuri de acordeon, Emy Drăgoi, numit de francezi și „regele jazz-ului la acordeon”, alături de fiicele sale violoniste, Bianca și Alessia, care completează grupul muzical. Aplauzele iubitorilor de muzică le-au fost oferite artiștilor de-a lungul timpului atât pe scene naționale, cât și pe cele internaționale, iar concertul „Innamorato di te” reprezintă o ocazie de a-i reuni pe aceștia într-un concept unic, finalizat de fiecare dată cu un real succes.

  Biletele se găsesc online, pe bilete.ro sau la casieria Filarmonicii (orar: luni, între 09:00 – 13:00; marți, între 09:00 – 13:00; miercuri, între 12:00 – 16:00; în ziua concertului, între orele 09:00 – 13:00 și 17:00 – 18:45).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.