vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Muncitorii de la punctul termic de pe strada Bârzavei, durerea de cap a locatarilor

  Cel mai recent apel la „Telefonul cititorului” a venit din partea unui arădean care locuiește de ani buni în cartierul Micălaca, pe strada Bârzava, la blocul 106. Acesta a simțit că a venit momentul să își spună oful în mod public, în presă, întrucât simte că autoritățile nu îl mai bagă în seamă. Problema lui are de-a face cu un grup de 10 muncitori de la un punct termic CET, care se situează în curtea blocului în care locuiește. Mai exact, ne spune acesta, nu e vorba de muncitorii în sine, ci de conduita lor: zilnic, ei fac gălăgie, urlă, beau alcool și fac mizerie.

  „Nu mai scăpăm de ei de douăzeci de ani, azi, mâine! Douăzeci de ani i-am suportat cu mizerie, praf și confecționarea canalelor aici”, ne-a spus cititorul.

  probleme pct termic barzavei

  Am considerat că merită să verificăm afirmațiile cititorului nostru și ne-am deplasat la fața locului, neanunțat în prealabil. Am discutat aleator cu doi vecini, separat, întrebându-i simplu „ce ne puteți spune despre acest punct termic?”, fără să le oferim vreun indiciu despre ce ne-ar interesa, iar aceștia, o doamnă în jur de 70 de ani, și un bărbat, în jur de 50 de ani, ne-au oferit, pe rând, aceeași variantă a poveștii. De ani de zile sunt nevoiți să-i audă, dis de dimineață, pe muncitori cum înjură, cum vorbesc extrem de tare, ba mai mult, să curețe după ei mizeria pe care uneori o aruncă în urma lor. Vin cu camionul, aruncă nisip, dau cu uneltele în toate părțile, beau bere la PET…

  „Comportament de mahala!”, ne-a spus doamna, plângându-se că de-a lungul anilor a făcut mai multe plângeri în scris sau telefonic, „ba chiar am vorbit cu soția directorului de pe atunci, acum vreo zece ani, rugând-o să-l lămurească să mute atelierul ăsta de aici, dar degeaba”.

  Din spusele locatarilor, în punctul termic s-ar afla un soi de atelier improvizat, unde muncitorii realizează chenare din ciment care se montează în jurul capacelor de canal. Pentru a verifica informația și pentru a afla care este poziția oficială față de nemulțumirile menționate mai sus, am contactat mai întâi reprezentanții Primăriei Arad, însă aceștia au fost în necunoștință de cauză. Astfel, am contactat purtătorul de cuvânt al CET Hidrocarburi.

  88082583 200897244347583 1128903278688468992 n

  CET confirmă activitățile din interiorul punctului termic, însă neagă existența unor reclamații

  Purtătorul de cuvânt ne-a declarat că, într-adevăr, punctul termic de pe str. Bârzava are și rol de „atelier” pentru echipa de șantier care execută lucrări de reparații pentru problemele care apar pe rețelele de termoficare. Programul echipei este de luni până vineri, de la 07:00 la 15:00, însă nu produc chenarele de beton în mod regulat.

  „Nu este o producție în serie, ci doar ocazională”, ne-a spus Marina Plaveți, purtătorul de cuvânt al CET Hidrocarburi. Mai mult, aceasta susține că este pentru prima dată când îi este adusă în atenție această problemă, în ciuda faptului că locatarii ne-au dat de înțeles că au reclamat de nenumărate ori problema.

  „Nu ne-a survenit nicio reclamație până acum”, ne-a spus aceasta, menționînd că dacă ar fi știut de nemulțumirile proprietarilor, ar fi emis o atenționare muncitorilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.