vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mor pe capete! Conspirație sau coincidență în cazul a doi directori de agenție morți în luna februarie?

  de Special Arad | 15 februarie 2016, 2:53 PM | Internaţional

  0

  Fostul şef al Agenţiei Anti-Doping din Rusia (Rusada), Nikita Kamaev, care şi-a dat demisia acum două luni după izbucnirea unui scandal de dopaj, a murit la vârsta de 52 de ani, din cauza unui infarct, a anunţat organizaţia pe site-ul său.

  „Va rămâne în memoria noastră ca un lider cu experienţă şi înţelegător, care s-a remarcat printr-un profesionalism desăvârşit“, anunţă Rusada într-un comunicat, subliniind că Nikita Kamaev (foto stânga) a reuşit să creeze o „atmosferă de prietenie“ în cadrul agenţiei.

  „El s-a plâns de dureri în zona inimii după o lecţie de schi“, a declarat pentru agenţia Tass Ramil Habriev, actualul director general al Rusada. Vestea morţii fostului şef al Rusada i-a luat prin surprindere pe angajaţii agenţiei, scrie Adevărul.

  „A lucrat timp de cinci la Rusada. Este o mare pierdere şi neaşteptată de noi. Nu s-a plâns niciodată că ar avea probleme cu inima, nu era bolnav“, a declarat Anna Anţeliovici într-un interviu pentru „R-Sport“.

  Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a suspendat provizoriu, în noiembrie, forul de profil din Rusia, din cauza unor acuzaţii de dopaj, corupţie şi intimidare. Ca urmare a suspendării, atleţii din Rusia nu vor putea concura la competiţii internaţionale, inclusiv la Jocurile Olimpice. De asemenea, Rusia nu va putea găzdui competiţiile internaţionale pe care le avea programate pentru 2016. Nikita Kamaev şi-a dat demisia de la Rusada în decembrie anul trecut, scrie adevarul.ro.

  Un alt fost director din cadrul Rusada, Viaceslav Sinev (foto dreapta), a murit pe 3 februarie.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.