luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sorin, zbor spre al cincilea titlu! Piedicile Federației și a ANAD-ului nu l-au oprit pe Miki

  de Lucian Dănilă | 10 octombrie 2018, 1:51 PM | Sport

  0

  Sorin Mîneran este, fără îndoială, unul dintre cei mai importanți și mai speciali sportivi ai Aradului. Nu este la îndemâna oricui să câștige patru ani la rând titlul național la cea mai grea probă olimpică din atletism: maratonul. Nu este la îndemâna oricui să alerge un maraton…

  Povestea a început în 2014, atunci când Sorin Mîneran lua startul la primul său maraton din carieră după ce câștigase zeci de semimaratoane până atunci. Încă de la prima încercare, „Miki” s-a încoronat campion național și de atunci nimeni nu îl mai poate opri. Poate tocmai acest lucru a deranjat chiar în birourile Federației care, împreună cu agenția anti-doping din țară, ANAD, au dorit să-i pună capăt carierei. Un caz de dopaj mai mult inventat decât real l-au târât pe Sorin Mîneran prin tribunalele sportive și civile. A câștigat peste tot, așa cum a făcut la toate maratoanele din țară, iar după un „maraton judecătoresc” care l-a costat energie și bani, Sorin și-a dovedit nevinovăția. Sentința este definitivă, inatacabilă…

  Sorin este curat, și dincolo de obiectivul de a cuceri un nou titlu național duminică 14 octombrie la București, el are un alt obiectiv major: să participe la proba de maraton de la Olimpiada de la Tokyo în anul 2020.

  „La București nu îmi este frică decât de mine. Vorbesc despre concursul național, pentru că în ceea ce privește concursul internațional, la care participă și sportivii din Nigeria sau alte țări africane, nu prea sunt șanse. În ceea ce privește proba nu imi este frică decât de mine. Mă simt pregătit, dar într-o probă de maraton se pot întâmpla multe. Este lungă și orice greșeală te poate costa”, spune Miki.

  El nu a participat la concursul de semimarton de la Arad din acest weekend, concurs pe care l-a câștigat în ultimii șase ani consecutiv, tocmai pentru că a fost programat foarte aproape de naționalele de maraton de la București. „Nu aveam timp să mă refac”, spune el.

  Sorin va pleca vineri spre Capitală, iar duminică dimineața ia startul în concursul de maraton. Pe lângă victorie, arădeanul vizează și un timp care să se apropie de 2 ore și 25 de minute.

  Zboară Miki, zboară…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.