Hlistei, descoperit dopat după ce a folosit picături nazale care îl ajută să respire

  de Lucian Dănilă | 28 September 2020, 5:15 PM | Sport

  0

  Cătălin Hlistei a fost operat la nas în 2 decembrie 2014, o intervenție chirurgicală despre care am scris pe Special Arad chiar în acea zi. Sâmbătă, după meciul pe care Rapid l-a pierdut pe terenul formației Comuna Recea, scor 1-2, meci în care Cătălin a deschis scorul, a sosit rezultatul testului antidoping pe care arădeanul l-a făcut după meciul din play-off cu Turris Turnu Măgurele.

  Rezultatul a fost pozitiv, iar în această dimineață fotbalistul Rapidului a dat declarații la sediul Agenţiei Naţionale Anti-Doping.

  CITEȘTE CU CLICK PE TITLTL DE MAI JOS:

  Hlistei a fost operat la Timișoara!

  hlistei 4

  Jucătorul a dat explicații la ANAD, iar acum se așteaptă noi rezultate pentru a se confirma modalitatea de administrare a substanței interzise pe care Hlistei o ia de câțiva ani. Conform declarațiilor directorului de imagine al clubului Rapid, Lucian Ionescu, Hlistei este dependent de picături nazale care îl ajută să respire mai bine, după ce în trecut a avut două accidentări la nas, însă modalitatea prin care îi este administrată substanța în corp nu ar fi interzisă, scrie liga2.prosport.ro.

  „Lucrurile sunt destul de simple. Jucătorul nostru a suferit de o operație nazală în 2014, a avut o accidentare, din nou la nas, în 2016 și de atunci este dependent de o anumită substanță care să-i ajute respirația. A avut loc un control anti-doping după meciul Rapidului cu Turris din play-off. Au venit rezultatele. I-a fost descoperită în corp acea substanță, care este interzisă în anumite moduri de administrare, cum ar fi orar, injectabil ș.a.m.d., dar nu și în momentul în când este administrată nazal, ceea ce a făcut Hlistei.

  Se așteaptă rezultatele, pentru că prin concentrația care este găsită se demonstrează că a fost administrată într-un anume fel și lucrurile sunt destul de clare. El poate să continue să joace și așteptăm să ne vină rezultatele.

  El ia această substanță de mai mulți ani, pentru că sunt niște picături care îi ajută respirația. Știa medicul. Nu știu dacă noi, cei din club, trebuia să știm, mai ales că nu era ceva interzis. Din câte am înțeles, și ceilalți jucători procedează la fel, cei care au probleme respiratorii”, a declarat Lucian Ionescu, oficial al clubului Rapid București.

  Oficialul Rapidului mai susține că nu există motive de îngrijorare în privința unei posibile suspendări a jucătorului și că venirea la ANAD nu s-a făcut ca inculpați.

  „Așteptăm rezultatele cu concentrația substanței descoperite în corp. Ni s-a cerut o declarație explicativă în care să se spună cum a fost administrată această substanță. Substanța nu este interzisă, la modul cum și-a administrat-o jucătorul. S-a aflat după meciul de la Recea și noi nu am venit aici ca inculpați, am venit să se vadă tot adevărul și lucrurile sunt ok. Nu are nimeni niciun motiv de îngrijorare”, a mai spus Lucian Ionescu, conform liga2.prosport.ro.

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.