Ministrul Energiei vrea modificarea ordinului ANRE prin care se fac regularizări, după ce a primit o factură de 972 de lei la electricitate pentru un imobil în care nu locuiește nimeni

  de Special Arad | 10 februarie 2021, 8:08 AM | Naţional

  0

  Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susţine că ordinul ANRE care reglementează cum se fac estimările de către distribuitorii de energie electrică trebuie modificat, după ce a povestit că a primit o factură la curentul electric de 972 de lei la un imobil al său unde nu locuiește nimeni, în condiţiile în care estimează un consum real în valoare de câteva zeci de lei.
  Ministrul Energiei a povestit, marţi seară, că a primit la o adresă a sa, unde nu locuieşte nimeni de jumătate de an, o factură în valoare de 972 de lei pentru energie electrică, în condiţiile în care, conform estimării sale, factura pentru consumul real ar fi undeva în jurul sumei de 10-15 lei.
  Acesta a subliniat de asemenea că în istoric consumul nu a fost mai mare de 200 de lei lunar, nici măcar în perioada de iarnă.
  “Săpând pe firul facturii, este o factură estimată de către distribuitor, care a trimis aceste cifre – pentru că trebuie să ştie toţi românii, orice român are un contract cu furnizorul, dar distribuţia, adică firele, contoarele, citirea acestora, estimările se fac de către distribuitor – în cazul meu au fost făcute de distribuitorii din această zonă şi s-au transmis către furnizor, care nu deţinea şi distribuţia. Şi am primit factura de 972 de lei”, a afirmat Virgil Popescu, la Digi 24, potrivit News.ro.
  Acesta a arătat că, dacă factura ar fi fost mai mică, ar fi decis să o achite şi să recupereze banii în timp, neplătind facturile viitoare, însă, în condiţiile în care acolo nu locuieşte nimeni a decis să facă o reclamaţie către furnizor care a stornat fractura, întrucât ar fi recuperat banii în peste un an.
  În contextul a ceea se i s-a întâmplat, Virgil Popescu a afirmat că ar trebui modificat ordinul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei privind estimările făcute de cei care furnizează aceste servicii.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.