Ministrul Educației, Monica Anisie: „Inspectoratele trebuie să găsească soluții pentru cei 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie”

  de Special Arad | 4 mai 2020, 9:36 AM | Educaţie | Știri Arad

  1

  Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, duminică, într-o emisiune TV, că potrivit unei estimări preliminare, aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acum acces la tehnologie și, deci, nu pot desfășura cursuri online. Pentru ei, școlile și inspectoratele trebuie să găsească alte soluții până la încheierea anului școlar, iar până la toamnă, la începerea noului an școlar, ministerul ar trebui să facă achiziții și să le asigure și lor acces la internet.

  „Avem în sistemul de educaţie peste trei milioane de elevi şi avem în jur de 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceştia, Ministerul Educaţiei se pregăteşte să intervină pentru ca la toamnă, dacă există din nou o astfel de situaţie, să nu mai fim puși în fața unei asemenea situații”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la Digi 24.

  Întrebată dacă are o estimare centralizată la minister în privința numărului de elevi care nu pot face cursuri online, Monica Anisie a spus că în urmă cu două, trei săptămâni, înainte de vacanţa de Paşte, chiar Consiliul Naţional al Elevilor a venit şi a spus că 60% dintre elevi au participat la lecţiile online. „Am avut şi eu această curiozitate să văd câţi anume dintre elevi participă la aceste cursuri, de aceea le-am solicitat colegilor mei din inspectoratele şcolare să prezinte o situaţie acum, după această instrucţiune, să vedem dacă s-au îmbunătăţit sau nu participările elevilor”, a spus Monica Anisie.

  Ministrul Educației a anunțat că luni la ora 9:00 va avea o videoconferință cu inspectorii școlari.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Oare pe ce criterii sunt desemnati ministrii? Doamna Anisie ne vorbeste tuturor de parca nu am trecut de grupa mica. Asta , treaca mearga , dar ce ne facem cu baibaielile decizionale?
   Cu putin timp inainte de inchiderea scolilor, ne-a spus ca nici nu se pune problema ca acestea sa se inchida.
   Apoi a anuntat ca examenele nationale vor fi sustinute in iulie.
   Dar s-a razgandit si a venit cu varianta 15/22 iunie.
   Sa mai spun si despre scrisoarea adresata BOR?
   Bine ca nu e de la ,, ciuma rosie” ca i-ar fi cerut KW demisia. Asa , fiind din ,, gevernul meu” o lauda.
   Relativitatea, bat-o vina!

   +20 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.