Ministrul Educației nu exclude ca școlile să rămână închise și în septembrie: „Înregistrăm pentru toate clasele”

  de - | 2 mai 2020, 11:44 AM | Educaţie

  5

  Ministrul Educației, Monica Anisie, nu exclude varianta ca școlile să rămână închise și în septembrie și își propune ca până atunci „să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie”, scrie HotNews.

  „​Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a declarat Anisie într-un interviu pentru Antena 1.

  Ea a adăugat că ministerul Educatiei va pregăti și lecții filmate.

  „Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, a spus Anisie.

  Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an școlar pentru majoritatea elevilor și studenților, a anunțat pe 27 aprilie președintele României, Klaus Iohannis. Vor reveni la școală doar elevii din anii terminali (a VIII-a și a XII-a) în vederea pregătirii evaluării naționale, respectiv bacalaureatul, însă în anumite condiții.

  Monica Anisie a declarat că elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni de pregătire. Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține. Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, iar Bacalureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele de competență.

  Sursa: hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Dar tu esti tare destept/ ă ! Păi bi e face ! Își pregătește terenul dacă situația nu va fi roz în România !
    E cel mai bun ministru de până acum ! Se gândește la sanatatea copiilor si cadrelor didactice. E pe primul plan.. apoi educatia.
    Daca n-ai sănătate…ce mai contează restu.
    Nah…te-ai deștepat?

    --14 voturi
    +1
    -1
    • ce teren pregateste? Ceva tunuri din nou? Sa mai fure trupa liberala cateva milioane de € pana in Septembrie?
     Nu v-ati saturat de povesti cu virusi? Cand o sa fie somajul ca in Africa o sa vreti sa fiti diasporezi si voi ,sa plecati in tari normale ce au inteles ca totul e o prosteala si si-au deschis economiile…

     +10 voturi
     +1
     -1
    • De la doamna ministru zicere:
     – cu 2 zile inainte de suspendarea cursurilor ,, nu se pune problema inchiderii scolilor”
     – examenele nationale ar putea fi sustinute in iulie
     -examenele nationale se vor sustine incepand cu 15 si 22 iunie
     – este posibil ca scolile sa nu se deschida nici in septembrie
     Coerenta maxima si profesionalism desavarsit, ce sa zic?
     Cum sa lauzi un asemenea personaj, o astfel de personulitate?

     +12 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.