vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ministerul Mediului amână noua taxă auto. Așteaptă un studiu despre nivelul emisiilor de dioxid de carbon

  de - | 5 iunie 2018, 11:33 AM | Auto | Recomandările editorilor

  0

  (foto: European Environment Agency)

  Ministerul Mediului susține că nu va prezenta nicio formulă pentru noua taxă auto până când nu va avea un studiu cu privire la nivelul emisiilor de dioxid de carbon, scrie Mediafax.

  Ministerul Mediului a anunțat la sfârșitul anului trecut că intenționează să introducă o nouă taxă auto începând din primăvara acestui an, prin care să tempereze importurile de mașini second-hand, care au crescut semnificativ după eliminarea timbrului de mediu.
  Ulterior, oficialii ministerului au sugerat că noua taxă ar putea fi amânată o perioadă, iar acum ministrul Graţiela Gavrilescu a lăsat să se înțeleagă că introducerea noii taxe este amânată pe termen nelimitat.

  „Nu mai prezint niciun fel de formulă până nu se fac studii în care să fie regăsite nivelul emisiilor. Nu am exact studii care să-mi demonstreze care este nivelul de emisii, atât pe monoxid de carbon, pe dioxid de carbon, pe pulberi în suspensie. Nu o să mai prezint niciun fel de formulă pentru că asta înseamnă că nu suntem total ancoraţi în realitate”, a declarat ea citată de agenția de presă Mediafax.

  Ultimele informații neoficiale indicau faptul că noua taxă auto ar urma să fie plătită la prima înmatriculare a unui vehicul, să aibă o valoare cuprinsă între 50 și 3000 de euro și să fie determinată în funcție de normă de poluare a motorului și de emisiile de dioxid de carbon. În plus, aceasta urma să fie înlocuită din 2021 cu un impozit progresiv care să fie plătit de toți proprietarii de mașini, în funcție de normă de poluare a motorului.

  Informațiile au fost însă negate la vremea respectivă de reprezentanții Ministerului Mediului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.