Ministerul Finanțelor vrea să ierte de penalități micile SRL-uri, PFA-urile și alți contribuabili, dacă plătesc principalul

  de Special Arad | 26 iunie 2019, 9:45 AM | Naţional | Topic special

  0

  Firmele, persoanele fizice autorizate și alți contribuabili care au datorii sub 1 milion de lei la stat vor putea fi iertate de dobânzi și penalități dacă vor plăti datoria principală, potrivit propunerii de amnistie fiscală prezentate marți de ministrul Finanțelor, Eurgen Teodorovici. S-a publicat și proiectul de ordonanță de urgență, în care sunt prevăzute situațiile în care datornicii au datorii peste 1 milion de lei sau sub 1 milion de lei, nefiind prevăzuți și cei care au fix 1 milion de lei, potrivit startupcafe.ro

  Propunerea de amnistie – printr-o viitoare ordonanță de urgență – prevede mai multe scenarii, pentru contribuabilii cu datorii sub 1 milion de lei și pentru cei cu datorii de peste 1 milion de lei.

  Potrivit MFP, în acest moment sunt aproape 23.000 de persoane fizice, PFA, persoane cu profesii liberale, întreprinderi indviduale care cumulează datorii de aproape 1,5 miliarde de lei , aproape 700 de milioane de lei repreizintă principalul și 800 de milioane de lei accesoriile.

  La capitolul societăți comerciale cu capital privat 100%, sunt peste 285.000 de datornici la stat, care cumulează peste 25,7 miliarde de lei, din care 16,6 miliarde de lei sunt datoriile principale și peste 9 miliarde de lei accesoriile.

  Citește continuarea pe startupcafe.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.