Ministerele Educației din România și Regatul Arabiei Saudite au semnat un acord de cooperare

  de Special Arad | 1 mai 2015, 11:23 PM | Educaţie

  0

  Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, face parte din delegaţia guvernamentală condusă de premierul Victor Ponta care, în perioada 30 aprilie -5 mai, efectuează o vizită oficială în statele din Golful Persic.
  Joi, 30 aprilie, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a avut o întrevedere cu omologul său din Arabia Saudită, în cadrul căreia a fost semnat „Memorandumul de înţelegere pentru cooperare în domeniul ştiinţei şi educaţiei între Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice din România şi Ministerul Educaţiei din Regatul Arabiei Saudite”.
  Acordul bilateral interministerial trasează liniile generale ale colaborării din următorii 5 ani, sprijinind cooperarea directă interuniversitară şi între institutele de cercetare din cele două state, schimbul de expertiză şi publicaţii, realizarea de cercetări ştiinţifice comune, cooperarea în domeniul recunoaşterii academice,  realizarea de vizite de studii sau de documentare pentru studenţi, cadre didactice sau cercetători, sprijinirea mobilităţilor academice, respectiv organizarea şi participarea la evenimente ştiinţifice de interes comun.
  Un protocol similar va fi semnat şi cu Ministerul Învăţământului Superior şi al Cercetării Ştiinţifice din Emiratele Arabe Unite.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.