ExclusivMiliarde de lei sunt sifonați prin asociațiile care organizează cursuri de pregătire profesională pentru funcționarii publici!

  de O. Peniță | 13 mai 2014, 4:45 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Special Arad documentează un articol de presă având ca subiect o adevărată rețea prin care banii publici circulă cu dedicație și, în mod deosebit, prin asociații și fundații aflate în strânsă legătură cu funcționari publici, cu funcții sau fără în administrație. Mai mult decât aspectul amintit, opinăm că această rețea se face exclusiv preferențial, cu contracte date la înțelegere între șefii de fundații și clienți – organizații nonguvernamentale, relații bazate pe mită și nepotism.

  Așadar, în zilele care urmează veți putea citi pe www.specialarad.ro cum reușesc banii publici să ajungă de la stat în buzunarul unor persoane private, dar aflate în strânsă legătură cu factorii de decizie. Omerta funcționează… dar cu toate astea avem surse care doresc să vorbească pentru că nu mai suportă hoția.

  Pănă atunci însă, vă lăsăm să citiți ceea ce redacția Special Arad a trimis pe adresele de email a tuturor primăriilor din județul nostru, o scrisoare-chestionar, fiind foarte curioși să aflăm câți dintre ediili șefi ai Aradului (la primari ne referim) consideră că bugetul poate suporta cheltuieli de lux pentru funcționarii lor:

  „Primăria dumneavoastră poate în această perioadă de constrângeri bugetare, să-și trimită funcționarii la cele mai scumpe programe de perfecționare din întrega ofertă de cursuri, ofertă promovată dealtfel și prin intermediul unei asociații private care-și adaugă propriul comision.

  Faptul că invitația de participare la cursuri este promovată de autointitulate persoane de contact ale asociației, dar în fapt funcționari publici,  direct interesați în organizarea cursurilor, cu funcții de conducere la nivelul Consiliului Județean ce implică subordonare pentru o parte din personal, reprezintă un factor de presiune pentru dumneavoastră? 

  Ce considerați că a determinat organizarea celei mai scumpe oferte de pe piață, anume la 650 RON/noapte/cursant, respectiv 3250 RON/5nopți, în regim de cameră single fără a oferi posibilitatea cazării la camera double ?  

  (Precizăm că în ofertă, am constatat că nu se face referire la nici un regim de masa iar la suma totală vor mai fi adaugate 900 RON tarif curs plus costurile de transport)”

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.