Mihail Neamţu s-a înscris în PNL. Este al treilea partid din care face parte

  de - | 4 iulie 2017, 9:14 AM | Politikos

  0

  Ludovic Orban, preşedintele PNL, i-a semnat, luni, adeziunea la PNL lui Mihail Neamţu, fondatorul Partidului Noua Republică, acesta declarând că nu va mai „recidiva” – nu va mai recita nicio poezie fascistă, scrie romaniatv.net, citând Gândul.

  „Am aici o cerere (din partea lui Mihail Neamţu-n.r.) care mă umple de bucurie, este o cerere de adeziune la PNL pe care am să i-o semnez. Aşa cum el mi-a semnat autograful, o să îi semnez cererea de adeziune”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, prezent la lansarea cărţii lui Mihail Neamţu, cu titlul „Fenomenul Trump”.

  Mihail Neamţu a afirmat că adeziunea sa la PNL are o rezonanţă istorică.

  „(…) Este o adeziune mult aşteptată de prieteni şi, în acelaşi timp, o adeziune care are pentru mine o rezonanţă istorică”, a declarat Mihail Neamţu, precizând că şi bunicul său Gheorghe a fost liberal.

  „(…) nu o să recit nicio poezie, nu vă speriaţi, nici Gheorghe, nici.. mă opresc. (…) Bunicul Gheorghe, că de asta am avut şi un gând acum câţiva ani, repet, nu mai recidivez, a fost şi el membru al PNL”, a precizat Neamţu, făcând aluzie la poezia „Ridică-te Gheorghe”, pe care a recitat-o în anul 2012, la lansarea candidaţilor ARD, scrisă de Radu Gyr, poet cu simpatii legionare şi autor al versurilor imnului neoficial al Mişcării Legionare, „Sfântă tinereţe legionară”.

  Mihail Neamţu a spus că noua echipă a PNL îi dă speranţa ca anul Marii Unirii poate aduce o reunificare a „sensibilităţilor de dreapta”.

  „(…) Faptul că dumneavoastă după Congres, împreună cu o echipă tânără care îl include pe Robert Sighiartău şi alţii aţi hotărât să construiţi o platformă liberal conservatoare, liberală în plan economic, conservatoare în plan moral, mi-a dat speranţa că 2018 – anul Marii Uniri poate reprezenta o reunificare a sensibilităţilor de dreapta. Sunt intelectuali, sunt oameni din lumea business care cu siguranţă aşteaptă ca acest Partid Naţional să se reorienteze exact în această direcţie canonică, naţională, patriotică, europeană – în acelaşi timp, transatlantică”, a spus Neamţu.

  PNL este al treilea partid în care Mihail Neamţu se înscrie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.