duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mihai Fifor: „Zece măsuri urgente, în viziunea PSD, pentru orice Guvern instalat post-moțiune”

  de - | 6 octombrie 2021, 3:50 PM | Comunicate contra cost

  0

  PSD a avut mai tot timpul dreptate când a spus cetățenilor că drumul ales de Guvernul Cîțu este o fundătură care nu numai nu duce niciunde, dar are și propietatea de a-i săraci pe români. Lupta pentru rederesarea României de pe marginea prăpastiei, nu se încheie însă cu demiterea, prin moțiune de cenzură, a celui mai toxic cabinet postrevoluționar, motiv pentru care PSD consideră că sunt absolut necesare adoptarea unor măsuri urgente:

  „În primul rănd, plafonarea prețurilor la energie, iar apoi compensarea facturilor deja plătite pentru consumatorii casnici și IMM-uri, astfel ca ponderea cheltuielilor la energie să fie menținută la nivelul lunii decembrie 2020. Un alt capitol important îl constituie subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii din sistemul centralizat, punctul de referință fiind tot finalul lui 2020. La aceasta se adaugă bineînțeles  aplicarea imediată a legii consumatorului vulnerabil, în paralel cu simplificarea și debirocratizarea legii.

  Acest set de măsuri trebuie urgent completat cu creșterea salariului minim în două tranșe  și a pensiilor cu 11%, precum și a alocațiilor pentru copii cu 40%. Nu putem neglija sitemul sanitar iar aici vorbim despre gestionarea pandemiei prin vaccinare și testare extinsă, creșterea numărului de paturi la 1500 în secțiile ATI, creșterea stocurilor de urgență și atragerea personalului medical în sistem.

  Ultimele două măsuri, propuse de PSD, vizează alocarea de fonduri la nivel local pentru finalizarea investițiilor cu fonduri UE și sigur adoptarea sistemului de implementare a PNRR”, declară deputatul PSD Mihai Fifor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.