CJA a finalizat Strategia energetică a județului pentru perioada 2021-2027

  de Special Arad | 25 October 2022, 8:26 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Andrey Metelev / Unsplash.com)

  În cea mai dificilă perioadă pentru piața de energie, Consiliul Județean Arad a finalizat Strategia energetică a județului pentru perioada 2021-2027, anunță CJA într-un comunicat. Strategia a fost realizată din fonduri europene de către o companie din București și este rezultatul consultării a 562 de persoane fizice și reprezentanți ai unor instituții publice și private, timp de un an și jumătate. Valoarea proiectului a fost de 466 mii lei, din care contribuția proprie a Consiliului Județean Arad a fost de 2%.

  În cadrul consultărilor, Strategia energetică a fost inclusă într-un pachet alături de Strategia de dezvoltare a județului Arad.

  Strategia energetică a județului Arad pentru perioada 2021-2027 urmează a fi supusă votului consilierilor județeni în ședința ordinară din luna octombrie a Consiliului Județean Arad. Prin elaborarea acesteia s-a urmărit stabilirea ofertei energetice și a potențialului energetic, astfel încât să se ghideze activitatea energetică a întregului județ.

  „La Consiliul Județean Arad lucrăm planificat. Identificăm probleme și găsim soluții cu ajutorul specialiștilor. Actuala strategie energetică a județului Arad a fost elaborată în urmă cu aproximativ 10 ani și nu mai corespunde realităților și necesităților actuale, fiind necesară actualizarea acesteia. Oportunitățile de finanțare în domeniul eficienței energetice au determinat instituțiile și autoritățile publice să depună proiecte de finanțare în acest domeniu, iar una dintre cerințe pentru a obține finanțare este existența unei strategii energetice. Astfel, având în vedere dezvoltarea de noi investiții în domeniul energetic, a fost necesară elaborarea unei strategii sectoriale de eficiență energetică. În plus, îmbunătățirea managementului energiei este un factor direct de creștere economică, de reducere a poluării și de economisire a resurselor”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Ce este important la această strategie este că ea a fost croită special pentru Arad și nu este o strategie împrumutată de la alte județe. Aceasta are în vedere nevoile și posibilitățile arădene.

  Strategia energetică a județului Arad pentru perioada 2021-2027 a fost realizată în cadrul proiectului „Promovarea politicilor publice la nivelul județului Arad” și a fost finanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Axa prioritară 2 „Administrație Publică și sistem judiciar accesibile și transparente”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.