joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mihai Fifor: România trebuie să își definească în mod clar poziția și să participe activ la reuniunea miniștrilor Energiei care va avea loc pe 26 iulie

  de - | 22 iulie 2022, 9:11 PM | Comunicate contra cost

  0

  Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trebuie să prezinte urgent în Coaliție o analiză care să stabilească dacă România are alternative pentru asigurarea necesarului de energie, dacă va reduce consumul de gaze cu 15%.

  În același timp, USR trebuie să înceteze cu blocajele privind exploatările de cărbune din România în numele politicilor de mediu – e nevoie de astfel de politici, dar pe termen scurt România trebuie să-și folosească toate resursele de energie, la fel cum fac toate statele UE.

  In acest context, mai multe țări au anunțat deja că nu sunt de acord cu propunerea de Regulament înaintată de Comisia Europeană prin care fiecare stat membru ar fi obligat să diminueze consumul de gaze naturale cu 15% în perioada august – martie. 

  Grecia, Portugalia și Spania au anunțat că se vor opune acestui proiect, în timp ce Ungaria a început negocierile directe cu Federația Rusă pentru a suplimenta importurile de gaze naturale.

  România trebuie să își definească în mod clar poziția și să participe activ la reuniunea miniștrilor Energiei care va avea loc pe 26 iulie. 

  Ministrul Virgil Popescu trebuie să ia un mandat clar din partea premierului și a Coaliției cu privire la poziția României. 

  Acest mandat trebuie stabilit pe baza unei analize realizată de Ministerul Energiei din care să reiasă dacă și cum poate România să realizeze această reducere de 15%.”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.