joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mihai Fifor: Relaxarea restricțiilor este absolut normală, în această perioadă de sărbători, pe fondul scăderii puternice a incidenței infectărilor

  de - | 8 decembrie 2021, 6:44 PM | Comunicate contra cost

  0

  Relaxarea restricțiilor e firească în condițiile scăderii puternice a incidenței infectărilor la 1,19 la mie, pe întreaga țară. În egală măsură se fac toate pregătirile necesare pentru confruntarea cu un posibil val 5 al pandemiei și se impune respectarea fermă a legislației în vigoare.

  „A început efectiv aplicarea strategiei de reconstruire a parteneriatului cu cetățenii, de recâștigarea a încrederii publice, astfel încât oamenii să fie convinși, nu constrânși, să se vaccineze. România este în zona verde în acest moment, cu o rată națională de incidență a infectărilor care continuă să descrească. În aceste condiții era absolut ilogică menținerea obligativității purtării măștii, pe stradă, în aer liber și e absolut normal – și economic și social – să fie permise petrecerile în restaurant, la o capacitate de maximum 50% – în această perioadă de sărbători.

  Restricțiile rămase în vigoare trebuie impuse și respectate. Este în interesul tuturor să nu avem o recrudescență a pandemiei după sărbători. Dat fiind precedentele și situația din Europa, se fac pregătiri intense pentru a face față unui posibil val 5 al pandemiei. Se ranforsează capacitatea sistemului medical de a reacționa, sunt implicați și medicii de familie dar și farmaciile în efortul de testare combatere/tratament a infecției, se simplifică și se optimizează cadrul legislativ.

  Se lucrează la un proiect care să permită testarea extinsă, la nivelul medicilor de familie, pentru persoanele simptomatice sau care au intrat în contact cu persoane infectate cu SARS-CoV-2. Sunt în curs de elaborare proceduri legate de tratamentul ambulatoriu al COVID-19, astfel încât presiunea pe spitale să fie diminuată.

  În scurt timp va gata, va intra în dezbaterea publică și apoi va fi adoptat, un nou proiect de lege, care va institui un certificat STOP COVID 19. Nu vorbim despre un CERTIFICAT VERDE, ci de un document distinct, valabil doar pe teritoriul național, care va fi introdus temporar, când incidența infectării crește trei săptămâni consecutive și va fi scos similar, în funcție de criterii clare, precis măsurabile.

  PSD insistă ca guvernul actual, din care face parte, să convingă, nu să contrângă oamenii, să se vaccineze, dar nu va ezita să susțină măsurile necesare, dacă situația o va impune, pentru apărarea sănătății publice“, declară deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.