Salon demonstrativ pentru asistenții medicali de la UVVG

  de Special Arad | 9 November 2022, 9:09 AM | Educaţie

  0

  Comunicat. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad și Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au semnat un protocol de colaborare cu Colegiul Particular „Vasile Goldiș”, Școala Postliceală Sanitară Arad și cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

  Protocolul prevede amenajarea și punerea în funcțiune a unui „salon demonstrativ”, care să ofere asistenților medicali, elevilor și studenților, un proces instructiv, practic și inovativ de învățare, menit să ridice calitatea formării asistenților medicali.
  Salonul va funcționa în corpul de clădire al Secției Clinice Hematologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, și va fi dotat cu echipamente multifuncționale (manechine, aparate și mulaje specifice activității de asistent medical) și instrumentar modern de predare – învățare – simulare – evaluare. Practic, această sală de învățare va conține toate elementele și echipamentele cu care un asistent medical intră în contact în timpul exercitării profesiei, la patul pacientului.

  Acest „salon demonstrativ”, dotat cu aparatură de specialitate, va asigura dobândirea competențelor specifice, prin metode de învățare aliniate la standarde europene, astfel fiind creată o punte între procesul de învățământ și realitatea socioprofesională.
  Lucrările de amenajare vor începe în perioada imediat următoare, iar „salonul demonstrativ” va fi funcțional în primăvara anului 2023.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.