Mihai Fifor: „PSD sesizează Uniunea Europeană cu privire la subminarea statului de drept din România de către actuala Coaliție de guvernare”

  de - | 24 iunie 2021, 3:37 PM | Comunicate contra cost

  0

  „Practic, într-o perioadă extrem de scurtă, Coaliția a atacat trei instituții fundamentale pentru sistemul democratic: Parlamentul, Avocatul Poporului și posturile publice de TV și radio.

  PSD semnalează Comisiei Europene cele trei abuzuri ale actualei coaliții de guvernare:

  1) Numirile neconstituționale de la televiziunea publică și radioul public;

  2) Revocarea abuzivă și ilegală a Avocatului Poporului;

  3) Încălcarea procedurilor parlamentare la votul pentru moțiunea simplă împotriva ministrului Ghinea.  

  PSD folosește toate căile posibile pentru a apăra democrația din România și interesele cetățenilor români:

  – a atacat la CCR numirile de la TVR și RRA, iar Curtea a admis că acestea au fost neconstituționale.

  – a atacat la CCR hotărârea Parlamentului privind revocarea Avocatului Poporului. Curtea urmează să se pronunțe luni.

  – a sesizat Comisia de la Veneția cu privire la revocarea Avocatului Poporului (Scrisoarea trimisă de președintele Comisiei de Afaceri Externe din Senat, Titus Corlățean).

  – Sesizarea Comisiei Europene cu privire la acțiunile abuzive ale Coaliției PNL-USR-UDMR prin care este subminat sistemul democratic din România.

  – PSD va ataca la Instanța de contencios-administrativ numirea șefilor TVR și RRA prin decizia Birourilor permanente reunite”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.