duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mihai Fifor: „PSD se va asigura că prevederile Legii Educației vor fi clare și vor garanta gratuitatea transportului pentru toți elevii”

  de - | 17 ianuarie 2023, 3:33 PM | Comunicate contra cost

  0

  Aceste prevederi îi vizează pe cei 200.000 de elevii care nu învață în localitate de domiciliu. În rândul acestora sunt cei mai mulți elevi cu dificultăți materiale și unde apare rata cea mai mare de abandon școlar.

  „Două dintre principiile susținute de PSD în privința educației se referă la asigurarea accesului egal la învățătură pentru toți elevii și combaterea abandonului școlar.

  Educația este cea mai sigură cale de ieșire din sărăcie.

  Transportul elevilor are un rol esențial pentru accesul la educație al copiilor din familiile sărace.
  Deci, noua Lege a educației trebuie să garanteze că elevii nu vor scoate niciun ban din buzunar pentru a putea ajunge la școală.

  Înlocuirea nefericita a sintagmei „transport gratuit” cu „transport decontat” poate implica două probleme:

  Pe de o parte, poate apărea obligația ca elevii să achite din banii proprii abonamentele de transport.
  Chiar dacă acestea ar fi decontate ulterior, unii dintre elevi nu și-ar permite plata inițială, ceea ce înseamnă încălcarea accesului egal la educație.

  Pe de altă parte, decontul poate implica un prag maximal de decontare, urmând ca elevii să plătească o eventuală diferență, ceea ce încalcă atât dreptul constituțional la învățământ gratuit, cât și accesul egal la educație”, spune președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.