sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mihai Fifor: „PSD cere guvernului să se apuce imediat de pregătirea noului an școlar”

  de - | 6 iulie 2021, 3:03 PM | Comunicate contra cost

  0

  Rezultatele de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat ne arată dezastrul din învățământ, după un an școlar eșuat ca urmarea a deciziilor greșite luate de guvernele Orban și Cîțu.

  „România Educată s-a dovedit a fi, în anul școlar 2020-2021, o Românie a școlilor închise, o Românie în care ponderea notelor de 5, sau chiar mai mici, a depășit 40 de procente, o Românie în care elevii nu au beneficiat, pur și simplu, de dreptul la educație, garantat de Constituție.

  PSD cere guvernului Cîțu să se apuce imediat de pregătirea noului an școlar, un an școlar în care să se pună accent pe testarea extinsă a elevilor și a profesorilor, care să mențină școlile deschise și să permită accesul copiilor la învățământ. România nu își mai permite să rateze un nou an școlar din cauza deciziilor haotice și a certurilor din Coaliția de guvernare cu privire la tipul testelor anti-covid care să fie folosite în sistemul de învățământ.

  În condițiile în care au fost deja depistate focare ale noii tulpini a virusului, în țara noastră, testarea extinsă este singura alternativă, practicată peste tot în Europa, prin care se pot ține școlile deschise. Așa cum au făcut Franța, Germania, Marea Britanie și alte guverne europene, așa trebuie să facă și guvernul Cîțu.

  Vaccinarea, susținută de guvern ca singură alternativă, nu rezolvă decât o mică parte a problemei, mai ales că elevii cu vârste mici nu se pot vaccina. Vaccinarea și testarea trebuie să se completeze reciproc iar guvernul trebuie să prezinte public, în cel mai scurt timp, ce decizie a luat în această privință și ce măsuri va întreprinde în perioada de vacanță pentru organizarea testării în unitățile de învățământ, după modelul celorlalte state europene”, declară deputatul PSD Arad, Mihai Fifor.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.