Mihai Fifor: PNRR-ul guvernului Cîțu ascunde un Plan Sinistru de Austeritate pentru România

  de - | 26 mai 2021, 11:32 AM | Comunicate contra cost

  0

  PSD nu va susține NICIODATĂ acest Plan care taie venituri-pensii, salarii, alocații, care amputează grav puterea de cumpărare, anulează facilități, crește taxe și impozite. Nu mai e vorba de un Plan de Redresare și Reziliență, ci un Plan Sinistru de Austeritate.

  „Este o mare minciună că România are 29 de miliarde din PNRR, o minciună întreținută de Iohannis, Cîțu și Ghinea,. În realitate România are doar 14 miliarde de la UE pentru PNRR.
  Diferența, de 15 miliarde de euro, este un împrumut de tip FMI care va pune un jug social crâncen pe România.
  Acesta este adevărul pe care guvernarea Cîțu voia să-l ascundă, motiv pentru care a și secretizat totul. PSD l-a aflat și avertizează că acest împrumut, condiționat de acceptarea unor politici dure de austeritate, va avea efecte nocive grave asupra populației, firmelor românești și nivelului de trai. Practic guvernul Cîțu revine la politica strânsului curelei din timpul acordurilor FMI.
  Acest plan de austeritate înseamnă înghețarea pensiilor și salariilor pe 5 ani, dar și a alocațiilor;
  creșterea vârstei de pensionare, negată formal, dar confirmată pe fond, atât de documente cât și declarativ, de ministrul Turcan; creșterea unor taxe în zona IT și în zona IMM-urilor unde se ofereau stimulente pentru susținerea acestor sectoare; cel puțin dublarea impozitelor pe proprietate la persoanele fizice.
  Din toate aceste motive/condiționalități dure, restul celorlalte state UE, cu excepția Italiei și României, au refuzat împrumutul din PNRR, pentru că nu vor să-și pună acest jug social și s-au rezumat doar la accesarea grant-urilor, respectiv a sumelor nerambursabile”, declară deputatul PSD Arad Mihai Fifor.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.