Mihai Fifor: Miniștrii Educației și Sănătății trebuie să depășească faza declarațiilor și să adopte urgent actele normative pentru testarea anti-covid a elevilor

  de - | 4 August 2021, 2:18 PM | Comunicate contra cost

  0

  „PSD solicită imperativ miniștrilor Sănătății și Educației să ajungă urgent la un acord clar cu privire la tipul testelor anti-covid și la procedurile care să fie aplicate pentru testarea elevilor și profesorilor în unitățile de învățământ.

  Având în vedere că au rămas mai puțin de șase săptămâni până la începerea noului an școlar, este revoltătoare incapacitatea celor două ministere de a se pune de acord asupra acestor aspecte esențiale pentru asigurarea prezenței fizice la cursuri a tuturor elevilor din România.

  Declarațiile recente de bune intenții exprimate separat de către cei doi miniștri cu privire la acest subiect nu pot ține locul unor decizii clare, aprobate prin acte normative, care să permită achiziția din timp a testelor și pregătirea unităților de învățământ pentru aplicarea procedurilor care ar trebui stabilite în acest sens.

  Dacă în cazul elevilor cu vârsta mai mare de 12 ani există opțiunea vaccinării anti-covid, pentru cei care nu au împlinit această vârstă testarea este singura cale prin care poate fi prevenită apariția focarelor în cadrul unităților de învățământ.

  Având în vedere iminența celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, lipsa testelor și a procedurilor de testare  constituie risc ridicat de reînchidere a școlilor, ceea ce ar fi o catastrofă mai ales pentru elevii din ciclurile primare unde prezența fizică la cursuri este esențială, după cum susțin insistent mai multe organisme internaționale, precum UNICEF, OMS sau Comisia Europeană.”, spune președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.