duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mihai Fifor: Majorarea alocațiilor, salariului minim și pensiilor sunt obligatorii pentru viitorul guvern și sunt nenegociabile

  de - | 10 noiembrie 2021, 4:22 PM | Comunicate contra cost

  0

  Principalele măsuri pe care le propune PSD se adresează categoriilor sociale cele mai lovite de creșterea galopantă a prețurilor: familiile cu mulți copii, angajații cu venituri mici (mai ales din zona privată) și pensionarii care în medie câștigă sub 1.600 de lei.

  „Aceste trei categorii nu pot face față majorărilor uriașe ale prețurilor la energie, căldură, alimente și medicamente. Este nevoie de o protecție socială în acest moment critic în care se află România. De aceea, majorarea alocațiilor, salariului minim și pensiilor sunt OBLIGATORII pentru viitorul guvern și sunt NENEGOCIABILE din perspectiva PSD.

  De unde bani pentru asigurarea celor trei măsuri? În primele 10 luni ale acestui an, mai ales pe fondul inflației, veniturile la bugetul de stat au crescut cu 40 de miliarde de lei și vor continua să crească în momentul în care majorările de la energie se vor adăuga prețurilor de producție pentru bunurile de larg consum.

  Dacă aceste creșteri de prețuri au condus la creșterea sumelor colectate la buget din taxele puse pe comerț, atunci e absolut necesar ca o parte din bani să ajungă în buzunarul celor mai vulnerabile categorii sociale.

  Efortul bugetar se resimte doar în cazul alocațiilor și pensiilor. Creșterea salariului minim reprezintă o sursă suplimentară de venituri la bugetul de stat (crește salariul, crește și valoarea taxelor pe salariu încasate la buget).

  Aceste creșteri de venituri pentru cei vulnerabili nu trebuie judecate în mod contabil cum s-a procedat până acum în guvernarea de dreapta. Cea mai mare parte a acestor bani suplimentari care vor ajunge în buzunarele a milioane de români se vor duce pentru achiziția de alimente și medicamente și alte bunuri de strictă necesitate, ceea ce va spori și taxele încasate de stat, aferente acestor bunuri”, declară deputatul PSD Arad Mihai Fifor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.