vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Mihai Fifor: „Iohannis și Cîțu asistă nepăsători cum valurile de scumpiri devastează puterea de cumpărare a românilor”

  de - | 19 mai 2021, 4:13 PM | Comunicate contra cost

  0

  Guvernarea Iohannis-Cîțu asistă nepăsătoare cum valuri după valuri de scumpiri devastează puterea de cumpărare și sărăcesc populația României, în condițiile înghețării veniturilor. Scumpirilor deja produse, de la începutul anului și până acum, li se adaugă noi scumpiri la energie electrică și gaze naturale.

  „De la 1 iulie gazele pentru consumatorii casnici se scumpesc cu +25%, curentul electric cu încă 7,5%.

  Deja pe prețul energiei electrice a spart orice prag, 2021 aducând o scumpire cu 50%, comparativ cu 2020, a tranzacțiilor spot pe bursa de energie (OPCOM).

  Creșterea masivă a prețului energiei dar și a combustibililor (+10%) a determinat majorări în lanț, cu efecte puternice în privința alimentelor de bază și bunurilor de larg consum.

  Această evoluție nefastă, determinată de liberalizarea complet anapoda decisă de guvernele liberale a pieței energiei, provoacă dublarea inflației până la finalul anului, față de nivelul estimat, potrivit Băncii Naționale.

  Încă o dată se face proba habarnismului miniștrilor actuali. Fostul ministru PNL al Economiei, Virgil Popescu, acum ministru al Energiei, declara ritos la momentul deciziei că liberalizarea pieței energiei nu va aduce scumpiri. Ministrul PNL ori a mințit grav ori s-a înșelat amarnic. Liberalizarea a produs și va produce mari scumpiri și, în aceste condiții, înghețarea veniturilor decisă de guvernul Cîțu este o nenorocire; se dovedește nefastă pentru nivelul de trai a milioane de oameni – salariați ori pensionari.

  Aceasta este România reală, a oamenilor sufocați de prețuri mereu mai mari care le topește sistematic puterea de cumpărare și nu a declarațiilor triumfaliste manipulatoare care preaslăvesc guvernul c-ar fi reușit cea mai mare creștere economică din UE”, declară deputatul PSD Arad Mihai Fifor.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.