miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Mihai Fifor: „Guvernul Cîțu amanetează țara pe 30 de ani”

  de - | 6 ianuarie 2021, 2:24 PM | Comunicate contra cost

  0

  Politica catastrofală de împrumuturi galopante la dobânzi uriașe continuă! 30 de ani vom plăti toți românii guvernarea pe datorie impusă de coaliția de dreapta.

  „Chiar din prima zi lucrătoare a noului an, guvernul Cîțu a cerut băncilor încă 1 miliard de euro împrumut. În 2020, Cîțu, ca ministru al Finanțelor, a îndatorat țara cu 164 miliarde lei-34 miliarde euro, mai mult cu 80% decât totalul împrumuturilor contractate în anul 2019. 

  1078 euro pe secundă! Aceste este nivelul șocant la care au ajuns împrumuturile în guvernarea Iohannis-PNL! Este imens și nimeni nu știe ce s-a făcut cu acești bani pentru că ni se spune că bani de salarii, pensii și alocațiile copiilor nu există și, la fel, bani de investiții nu sunt.

  Și mai grav este că România se împrumută la dobânzi aferente ratingului junk, de 38 de ori mai mari decât media UE.  Dobânda pentru România este de 3,04%, față de media UE27-0,08%, la împrumuturile pe termen lung.

  România, în guvernarea actuală, plătește dobânzi de 15 ori mai mari decât Bulgaria (0,2%), de 19 ori mai mari decât Lituania (0,16%), de 4 ori mai mari decât Grecia (0,75%). Jumătate dintre țările UE 27 se împrumută la dobânzi negative pe termen lung. 

  Peste 1 miliard euro/anual vor plăti SUPLIMENTAR  populația și companiile prin taxe și impozite în contul dobânzilor și comisioanelor suplimentare la avalanșa de împrumuturi făcute de Cîțu”, declară deputatul PSD Arad Mihai Fifor.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.