duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Mihai Fifor: „Coaliția trebuie să ia decizia pentru pensii și salarii în prima ședință, înainte de a se face proiectul de buget”

  de - | 23 septembrie 2022, 2:35 PM | Comunicate contra cost

  0

  Solicitările domnului Iohannis și ale premierului Ciucă de a exista o proiecția bugetară înainte de a se lua decizia privind pensiile și salariului minim sunt un fel de a pune carul înaintea boilor. 

  De regulă, se procedează invers: daca chiar vrei sa realizezi un lucru, iei decizia politica fundamentând-o pe baza unor estimări economice, iar apoi se construiește bugetul, astfel încât sa poți pune in practica proiectul politic. 

  PSD a prezentat deja analiza economică, impactul bugetar și sursele de finanțare pentru propunerile sale, pe baza evoluțiilor economice de până acum și a estimărilor pentru perioada următoare. Există, prin urmare, toate datele pentru luarea deciziei politice. Deci Coaliția ar trebui să se pronunțe cât mai repede pentru a permite construcția bugetului și pentru a oferi predictibilitate cetățenilor și mediului de afaceri. 

   Surse suplimentare pentru susținerea creșterii pensiilor cu 10%:

  1. Creșterea gradului de colectare a contribuțiilor sociale în urma incriminării patronilor evazioniști care rețineau aceste obligații din salariile angajaților, dar nu le mai virau la bugetul de stat. 

  2. Creșterea veniturilor din contribuții la bugetul de pensii în urma măsurilor fiscale realizate de Guvern la 1 iulie.

  3. Creșterea veniturilor din contribuții în urma măsurii de creștere a salariului minim și a celorlalte salarii care vor fi majorate ca efect al acestei măsuri. 

  4. Creșterea veniturilor din contribuții sociale ca urmare a creșterii numărului de locuri de muncă în urma măsurii ca IMM-urile să aibă cel puțin 1 angajat cu normă întreagă. 

  5. Creșterea veniturilor din contribuții ca urmare a înființării de noi locuri prin schemele de ajutor de stat pentru companii și prin investițiile publice.”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.