luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mihai Fifor: „Acordul politic de la Bruxelles privind reducerea cu 15% a consumului de gaz și electricitate în această iarnă este deja o realitate”

  de - | 27 iulie 2022, 5:30 PM | Comunicate contra cost

  0

  Respectarea Acordului, asumată necondiționat de către România, prin reprezentanții ministerului Energiei, face și mai necesara soluția PSD de REGLEMENTARE a pieței energiei, pe întreg lanțul, de la producător până la consumator. Aceasta, cu atât mai mult cu cât Guvernul a dat oficial asigurări că nici consumatorii casnici și nici business-urile nu vor avea de suferit.

  „În condițiile consumului redus cu 15%, România aproape că nu mai depinde de importuri, nici de gaz și nici de electricitate, pe care să le plătească la prețurile absurde, generate de o piață grav disfuncțională.

  Producția internă va conta într-o proporție copleșitoare! Iar costurile interne de producție, atât pentru gaz cât și pentru electricitate, sunt cu mult, mult mai mici decât prețul de tranzacționare pe piață.
  Acum, în virtutea pieței libere și a regulilor de guvernanță corporatistă, s-a ajuns să se vândă MWh la valori care asigură producătorilor profituri de 4000-5000%!!!

  Este de neacceptat ca în România, care are propriile resurse consistente, energia să ajungă la peste 500 de euro pe MWh, adică cea mai scumpă din Europa.

  În condițiile revenirii la un sistem reglementat pe tot lanțul, se poate asigura o marjă de profit considerabilă, dar decentă, pentru producători și pentru furnizori, dar și prețuri suportabile pentru consumatori, fără să mai fie nevoie de suveica compesărilor care sleiește bugetul național și nici nu aduce vreun mare beneficiu populației și economiei; dimpotrivă, alimentează inflația, cu efecte negative generale.”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.