sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  19 migranți înghesuiți într-o autoutilitară, descoperiți la frontiera Nădlac II

  de Ioana Costaș | 6 iulie 2023, 12:02 PM | Știri Arad

  0

  19 migranți care au încercat să treacă granița ilegal – din România în Ungaria – ascunși într-o autoutilitară condusă de un cetățean român în vârstă de 23 de ani, au fost depistați de polițiștii de frontieră. Autoutilitara se deplasa pe ruta România-Franța, fără încărcătură, șoferul prezentându-se la punctul de trecere a frontierei Nădlac II pentru control.

  „În data de 5 iulie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 23 de ani. Tânărul conducea o autoutilitară înmatriculată în România și se deplasa fără încărcătură pe ruta România – Franța. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport, în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, 19 cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Bangladesh, India, Pakistan, Egipt și Siria, cu vârste cuprinse între 19 și 42 de ani, intrați legal în România în baza documentelor personale”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad.

  Alți patru migranți au fost prinși în timp ce încercau să treacă granița pe jos, peste câmp, în apropierea PTF Vărșand „la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră”.

  Reprezentanții STPF Arad au precizat că „s-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau cetățenii. Deoarece aceștia nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduși la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Pakistan și Egipt, cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani, intrați legal în țara noastră”.

  Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos.

   

  Citește și:  53 de migranți au forțat, în ultimele 24 de ore, frontiera cu Ungaria

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.