joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  53 de migranți au forțat, în ultimele 24 de ore, frontiera cu Ungaria

  de Special Arad | 23 iunie 2023, 9:38 AM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat, ascunşi într-un automarfar ce transporta colete, respectiv pe jos, 53 de cetăţeni din Bangladesh, Sri Lanka, India, Afganistan și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

  „În cursul acestei dimineți, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, colete pe ruta România-Ungaria. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 43 de cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Bangladesh, Pakistan, India și Sri Lanka”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad.

  Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au observat, la intervale diferite de timp, în cadrul desfășurării activităților specifice de supraveghere a frontierei de stat, la 4.000 de metri de linia de frontieră, două grupuri de persoane care se deplasau pe jos, în direcția statului vecin.

  Potrivit STPF Arad „s-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele și interceptarea acestora. Întrucât nu își justificau prezența în zonă, persoanele depistate au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea unor verificări. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că este vorba despre zece cetățeni din Pakistan și Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 19 și 47 de ani”.

  În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos.

   

  Citește și: 72 de migranți au încercat să iasă din țară la Nădlac II, ascunși în două TIR-uri și un microbuz

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.