duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Patru grupuri formate din 33 de migranți, oprite la graniţa cu Ungaria

  de Ioana Costaș | 28 august 2023, 12:26 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Vărșand, respectiv Sectorului Poliției de Frontieră Turnu, au depistat la sfârşitul săptămânii trecute 33 de migranți care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

  Este vorba despre cetăţeni din Sri Lanka, Pakistan, India, Siria și  Irak, o parte dintre ei fiind depistaţi ascunşi în trei automarfare, iar ceilalţi au fost opriţi la frontiera terestră.

  „La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni bulgari, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria. Unul dintre șoferi transporta fructe pentru o societate comercială din Germania, iar celălalt produse alimentare pe ruta Grecia – Olanda. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, în lăzile laterale ale semiremorcii, în total, 19 cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria și Irak, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat”, a transmis Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad.

  De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui automarfar înmatriculat în România, condus de un cetățean român în vârstă de 48 de ani, ce transporta autoturisme pentru o societate comercială din Franța. În urma controlului au fost descoperite, ascunse în autoturismele de pe platforme, șapte persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Sri Lanka, având vârste între 21 și 38 de ani, fiind intrați legal în România.

  Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, șapte persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Pakistan și India, intrați legal în țara noastră.

  „Având în vedere aspectele constatate, în toate cazurile poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au anunțat reprezentanții STPF Arad.

  Citește și: Noi migranți, prinși la frontieră. De data aceasta, 54 de oameni au fost opriți să fugă din România în spațiul Schengen

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.