joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Noi migranți, prinși la frontieră. De data aceasta, 54 de oameni au fost opriți să fugă din România în spațiul Schengen

  de Special Arad | 23 august 2023, 11:23 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  (foto: arhivă)

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac, Nădlac II și al Sectorului Poliției de Frontieră Turnu au depistat 54 de migranți din Sri Lanka, Etiopia, Siria și Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport, respectiv pe jos.

  În data de 22.08.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, pastă de alune pe ruta Turcia-Franța.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 43 de cetăţeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria și Irak, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

  De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, patru cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii au stabilit faptul că sunt cetățeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 23 şi 51 de ani, intrați legal în România.

  Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, șapte persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Etiopia, intrați legal în țara noastră.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.