joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  72 de migranți au încercat să iasă din țară la Nădlac II, ascunși în două TIR-uri și un microbuz

  de Special Arad | 20 iunie 2023, 12:07 PM | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă / Poliția de Frontieră)

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 72 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport conduse de șoferi turci și români.

  În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni turci și un român la volanul a două ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și a unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova.

  Șoferii autovehiculelor transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, prelate și saci menajeri pentru societăți comerciale din Slovacia, iar șoferul microbuzului transporta mobilă, pe ruta România – Ungaria.

  În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă ale mijloacelor de transport, în total, 72 de cetăţeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Siria, Nepal, Pakistan, India și Sri Lanka), care intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

  În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.