luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Microbiomul, subiectul unui workshop organizat la UVVG

  de Special Arad | 3 aprilie 2024, 12:51 PM | Educaţie | Sănătate

  0

  Comunicat. „Ziua microbiomului” a fost marcată la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) din Arad printr-un workshop organizat de Facultatea de Farmacie. Evenimentul s-a bucurat de o prezență numeroasă din partea studenților cât și a profesorilor.

  „Astăzi ne bucurăm de cea de-a doua ediție a acestui eveniment.  Datorită faptului ca la prima ediție am avut un succes în rândul studenților cât și în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății, ne-am gândit că ar fi oportun să organizăm și această a doua ediție și de ce nu, acest eveniment să devină o tradiție  a Facultății de Farmacie. De ce despre microbiom? Pentru ca un microbiom sănătos înseamnă un organism sănătos și de aceea ne dorim să facem mai multă prevenție pentru că este mai ușor să prevenim decât să tratăm”, a precizat SL dr. Adriana Dărăban, prodecan al Facultății de Farmacie din cadrul UVVG.

  Microbiomul intestinal poate fi definit ca un ecosistem de microorganisme sau microbi vii care trăiesc în procent de 99% într-un „buzunar” al intestinului gros. Considerat drept superorganism, el este „gazdă” pentru 80 de procente din sistemul umanitar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.