Mi-am găsit papuci! Am renunțat la ei din altruism, să nu stric flota firmelor de curierat

  de Lucian Dănilă | 23 septembrie 2021, 3:03 PM | Pamflet

  0

  Mult după miezul nopții, m-am așezat în pat având încă pe retină revenirea celor de la Corvinul în fața echipei lui Edi. Dădeam „scroll” pe Facebook în speranța că îmi va veni somnul. Pesemne nu eram destul de obosit, deși încă resimțeam durerile de dinainte cu o zi când am alergat, degeaba, să-l opresc din acțiune pe veșnic tânărul Iosif Rotariu, care la cei 59 de ani ne-a demonstrat că vârsta este doar o cifră.

  Nu treceam de două-trei postări și în fața ochilor îmi apărea câte un site de vânzări online. Am început cu „About you”, și mă gândeam că e „despre mine”, dar am încheiat repede relația. Probabil a fost nepotrivire de caracter. Am trecut pe la „Fashion Days”, dar la cât de frig s-a făcut în ultimele zile și la ce vânt se anunță prin buzunarele noastre începând din această toamnă m-a gândit că nu e momentul potrivit pentru… fashion.

  Și am dat de „Philipp Plein”. Probabil au văzut la mine pe profil că am urmat fără să crâcnesc sfaturile președintelui Klaus și m-am dat cu Golfu’. Gol fu și în mintea mea când am văzut ce prețuri îmi treceau pe sub nas. Șosetele încep de la 75 de euro, iar pe o căciulă, că tot vine iarna, dai minim 240 de euro.

  Și-am trecut la secțiunea „sneakers”. Nu, nu ciocolata ci secțiunea aia la care noi eram obișnuiți încă din copilărie să-i spunem „adidași”. Am început cu „low top” și mi s-a părut că am dat de Groapa Marianelor. Cea mai adâncă groapă din lume…. 11.022 de metri are groapa. Eu am ajuns, însă, la 12.000. Da, chiar 12.000 de euro, posibila gaură în buzunar. Gaură pentru cine-i are, că eu n-am emoții din astea.

  Am bifat „high top” și dintr-o dată am avut senzația că sunt eu însumi „high”, deși nu am consumat nicio „Mariana”, nici măcar în Amsterdam… Exact 12.000 de euro costă o pereche de sneakerși! 12.000 de euro pentru o pereche de țâpele care nu au nici wi-fi, nici Bluetooth, nici sarmale nu fac, nici masaj și nici nu prind Ungurii 2 cu ei, nici măcar cu pureci. Iar dacă-i cumperi, aproape sigur rămâi fără banii de mașină și tot cu tramvaiul trebuie să te duci… Dar ai țâpele de 12.000.

  Mă și gândeam că dacă vrei să-i cumperi trebuie să mergi după ei cu bodyguarzi. Iar la cât de mult le plac bodyguarzilor tricourile de la Philipp Plein, mă bat la intrare și rămân fără banii de papuci… Iar dacă-i comanzi online trebuie să-și schimbe cei de la firmele de curierat dubițele cu avioane Air Force One… Sau măcar cu o blindată. Numa’ probleme…

  Poți și cu crypto să-i cumperi, dar cum nici crypto nu am, mă gândesc că o întâlnesc mai repede pe lapona Enigel, decât să strâng atâtea crypto la ciorap.

  Așa că am renunțat să mi-i iau ca să nu le stric flota celor de la firma de curierat, să nu risc vreo bătaie de la bodyguarzi și să nu-mi pun toate neamurile să-și vândă mașinile pentru a avea eu bani de papuci pe care, probabil, i-am purta apoi cu schimbul, câte-o săptămână fiecare. Dar numai duminica…

  Cât altruism!

  Ce-mi place la cei de la „Plein” este că nu se uită doar la cei care trăiesc pe picior mare. Au și numărul meu, 40…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.