joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Înșelăciune cu cryptomonede pe axa Cluj-Napoca – Arad, cu un prejudiciu de peste 40.000 euro. Escrocul a fost prins după aproape o lună

  de Special Arad | 12 februarie 2023, 1:07 PM | Naţional | Știri Arad

  0

  (foto: Pexels)

  Un clujean a fost păgubit cu peste 40.000 de euro în urma unei tranzacții cu criptomonede de către un tânăr din București, într-un bar din Cluj. Tânărul bucureștean a primit cryptomenedele, dar nu a mai plătit cu bani cash. Urmărit de Poliție, a fost în cele din urmă prins la Arad.

  La data de 14 ianuarie, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 37 de ani despre faptul că în ziua respectivă, în timp se afla într-un local din Cluj-Napoca, ar fi fost victima unei infracțiuni de înșelăciune cu monede virtuale, scrie monitorulcj.ro.

  „În fapt, polițiștii Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au constatat că bărbatul s-ar fi întâlnit cu persoană bănuită de comiterea infracțiunii, respectiv un tânăr în vârstă de 26 de ani, din București, după ce ar fi vizualizat un anunț din spațiul online cu privire la achiziționarea de criptomonede. Astfel, în cadrul întâlnirii, tânărul de 26 de ani s-ar fi înțeles cu persoana vătămată să achiziționeze de la aceasta două cryptomonede într-un portofel virtual, urmând, conform înțelegerii dintre cei doi, a-i achita contravaloarea monedelor”, se arată în comunicatul Poliției.

  După ce a primit criptomonedele, bucureșteanul de 26 de ani a susținut că nu au ajuns în portofelul său virtual și a părăsit localul fără să achite contravaloarea acestora.

  În cauză, prejudiciul a fost evaluat la peste 40.000 de euro.

  După aproape o lună, escrocul cu cryptomonede a fost prins la Arad

  Tânărul bucureștean a fost depistat în municipiul Arad pe 8 februarie, iar în baza probatoriului administrat, față de acesta a fost emisă ordonanța de reținere pentru 24 de ore. Ulterior, pe numele bărbatului a fost emisă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, transmite IPJ Cluj.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.