vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Parfum de campioană! UTA vine cu punct de la Cluj și arată că se poate bate cu orice echipă din Liga 1

  de Lucian Dănilă | 8 februarie 2022, 8:25 PM | Sport | Topic special

  1

  UTA s-a luat la trântă cu campioana chiar pe terenul acesteia și a făcut-o la un nivel care îi atrage respectul oricărei echipe din Liga 1. Cu o abordarea tactică foarte bună, cu sacrificiu și curaj, fotbaliștii echipei arădene au avut momente în care au dominat campioana ultimelor patru sezoane din România.

  Dan Petrescu a acuzat LPF pentru programarea meciurilor și, drept răspuns, a trimis astăzi în teren un prim unsprezece pe care rar l-am văzut la CFR, cu Neguț, Itu sau Sacko printre titulari, în condițiile în care „greii” Omrani, Petrila, Bordeianu, Păun sau Chipciu erau pe banca de rezerve.

  Badea, în lipsa lui Ubbink, a început cu Isac titular, lucru care nu s-a mai întâmplat de la meciul din tur cu Dinamo.

  După prima repriză arădenii se puteau declara nemulțumiți de scorul de pe tabela de marcaj. Dacă CFR a pus de două ori în pericol poarta arădenilor, prin șuturile lui Neguț și a lui Florin Ștefan, ambele parate de Iacob, la poarta celor de la CFR am avut parte de o ratare uriașă, o dublă ratare a lui Dangubic și Leukzemis la care Hindrich a făcut, cel mai probabil, parada etapei.

  A fost o repriză în care cel mai bun mijlocaș al echipei gazdă a părut să fie tocmai arbitrul de centru, Sorin Costreie, care, aplicând dubla măsură, a acordat nenumărate lovituri libere pentru CFR în jumătatea adversă.

  Miculescu a avut câteva sclipiri în care a arătat de ce UTA cere suma de un milion de euro pentru transferul său. Florin Ștefan nu a găsit nicicum cheia de a-l bloca. Roger, jucătorul semnat deja cu CFR Cluj, a părut supramotivat și de prea puține ori a făcut alegerile potrivite.

  Antrenorul Ionuț Badea a venit cu o altă abordare, cu o altă așezare a jucătorilor în teren, dar și cu o doză de noroc. Partea de noroc s-a văzut cel mai bine în primele trei minute ale celei de-a doua reprize, atunci când CFR a ratat două ocazii uriașe prin Neguț, șut în bară, sau prin Deac, care a ratat din careul mic după o altă paradă a lui Iacob la șutul lui Păun, ultimul fiind introdus la pauză. Furibund începutul de repriză al feroviarilor din Gruia, ritm rupt încet-încet de abordarea tot mai ofensivă a arădenilor.

  UTA a apărut din nou periculos la poarta lui Hindrich, atunci când o acțiune a lui Roger s-a încheiat cu finalizarea lui Miculescu, dar șutul acestuia cu efect din interiorul careului a ocolit de puțin poarta clujenilor. Tot UTA putea da lovitura în minutul 67, atunci când Hindrich a făcut singura sa greșeală, luând mingea în mâini după o pasă acasă a lui Manea. Lovitura indirectă de la 9 metri a fost executată scurt de Roger și șutul lui Batha a întâlnit pieptul lui Florin Ștefan.

  În ultimul sfert de oră, Ionuț Badea a aplicat filozofia despre care ne-a vorbit înainte de jocul cu Sepsi: „dacă vezi că nu poți câștiga, faci totul să nu pierzi”. Astfel, în ultimele minute a renunțat la mai mulți jucători de atac și a mutat cu Baravykas și apoi cu Medjimorec pentru a închide culoarele spre poarta lui Iacob. Până la final a fost o presiune permanentă a celor de la CFR, cu complicitatea de multe ori a arbitrului Costreie, dar o presiune sterilă, care nu a produs pericol și meciul se îndrepta spre un 0-0 etern.

  UTA din această seară nu a arătat deloc o echipă mică ci una mai degrabă în stare să se bată de la egal la egal cu orice echipă a campionatului. Am văzut UTA dominând pe terenul celor de la FCSB, i-am văzut pe cei de la Craiova mulțumiți că au scos un egal pe propria arenă cu arădenii, l-am văzut pe Dan Petrescu spunând că a avut mare noroc după partida din tur de la Arad și am văzut tristețe la Arad după un egal pe terenul celor de la Rapid.

  Sunt două meciuri în care UTA nu a primit gol, în care a avut și puțin noroc la unele ocazii risipite de Sepsi sau CFR, dar au fost două jocuri în care arădenii au arătat identitate, sacrificiu și personalitate. Iar în această seară am simțit o dogoare de parfum de campioni venind dinspre Iacob, Erico, Benga, Miculescu și ceilalți jucători ai Aradului.

  Acum, toată suflarea arădeană așteaptă meciul cu Dinamo, un meci la care va reveni Ubbink, a cărui absență s-a simțit astăzi, UTA fiind privată de luciditatea olandezului, dar totodată un meci la care Ionuț Badea nu-l va avea la dispoziție pe Miculescu, cel care a marcat de două ori în tur, tânărul jucător al grupării roș-albe încasând cel de-al patrulea cartonaș galben.

  CFR Cluj – UTA Arad 0-0

  CFR Cluj: Hindrich – Manea, Graovac, Burcă, Fl. Ștefan – Itu (46 Păun), Adjei Boateng, Deac – Neguț (62 Bordeianu, 84 Sergiu Buș), Debeljuh (78 Petrila), Sacko (46 Omrani). Pe bancă: Sava – Susic, Bălan, Bordeianu, Chipciu, Păun, Petrila, Omrani, Buș. Antrenor: Dan Petrescu

  UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Isac (56 Vorobjovas), Batha, Roger (86 Medjimorec) – Miculescu, Laukzemis (56 Otele), Dangubic (72 Baravykas). Pe bancă: Balauru – Medimorec, Dima, Baravykas, Mercioiu, Vorobjovas, Hrezdac, Pătlăgică, Otele. Antrenor: Ionuț Badea

  Arbitri: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) – Daniel Mitruți (Craiova) și Imre-Laszlo Flueran (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova).

  Obervator FRF: Marcel Savaniu (Satu Mare)

  Observator de joc: Cătălin Popa (Vaslui)

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.