joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Medicii din Marea Britanie avertizează: noua tulpină a coronavirusului se răspândeşte mai rapid!

    de Redacția Special Arad | 20 decembrie 2020, 10:36 AM | Coronavirus | Recomandările editorilor

    0

    Noua tulpină a coronavirusului descoperită recent în Marea Britanie se răspândeşte mai rapid, a anunţat medicul şef pentru Anglia Chris Whitty, anunță news.ro.

    „Aşa cum s-a anunţat încă de luni, Regatul Unit a indentificat o nouă variantă a Covid-19 prin monitorizarea genomică de către Serviciul de Sănătate Publică din Anglia”, a declarat Whitty, care a adăugat că, pe baza datelor preliminare şi a creşterii rapide a incidenţei îmbolnăvirilor în zona de sud-est, se poate afirmă că ”noua tulpină se răspândeşte mult mai repede”. Whitty a precizat că a fost alertată Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi că datele existente sunt analizate în continuare.

    „Date fiind recentele evoluţii, este mai vital ca oricând ca populaţia să continue să ia măsuri pentru a reduce răspândirea”, a conchis Chris Whitty, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru sănătate şi asistenţă socială postat pe site-ul Guvernului britanic.

    Începând cu 13 decembrie, au fost identificate 1.108 de cazuri de Covid-19 cu noua variantă, predominant în sudul şi estul Angliei, au anunţat autorităţile.

    Mutaţiile sau modificările genetice apar în mod natural la toate virusurile, inclusiv la SARS-CoV-2, pe măsură ce se reproduc şi circulă în populaţiile umane. În cazul SARS-CoV-2, aceste mutaţii se acumulează la o rată de aproximativ una până la două mutaţii pe lună la nivel global, potrivit specialiştilor în genetică ai COG-UK.

    „Ca urmare a acestui proces continuu, multe mii de mutaţii au apărut deja în genomul SARS-CoV-2 de la apariţia virusului, în 2019″, au spus ei.

    Majoritatea mutaţiilor observate până acum nu au avut niciun efect aparent asupra virusului şi doar o minoritate este susceptibilă să schimbe virusul într-un mod semnificativ – de exemplu, făcându-l mai capabil să infecteze oamenii, mai probabil să provoace boli severe sau mai puţin sensibil la apărarea imună naturală sau indusă de vaccin.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    7 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.