luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Medalii la înălțime! Un arădean s-a remarcat la Campionatul Național de cățărare și escaladă desfășurat la Cluj-Napoca

  de Dan Lazăr | 19 mai 2022, 10:10 AM | Sport | Știri Arad

  0

  O competiție inedită, Campionatul Național de Bouldering și Escalada pentru copii și juniori, s-a desfășurat, recent, la Cluj Napoca, în sala Gravity, printre participanți fiind și copiii de la CS One Move Arad și Timișoara.

  Din partea CS One Move Arad au participat Andrei Dan, Erik Maxim, cei doi fiind la prima prezență, și Victor Bija, toți antrenați de Laurențiu Gheorghiță. La final, pe podium a ajuns Andrei Dan, ocupant al locului III la proba de Bouldering, și locul II la proba de Escalada, în clasamentul general fiind pe poziția a patra.

  Cei trei participanți la „Naționale” își așteaptă viitorii colegi în 1 iunie, când de Ziua Copiilor sala de cățărat și aventură One Move Arad a pregătit un program special pentru copii, având loc și o preselecție. „Sunt așteptați toți copiii care vor să încerce acest sport, dar și cei care vor o oră de distracție”, anunță organizatorii.

  Ce este Bouldering?
  Dacă escalada știm mai toți ce înseamnă, boulderingul este o formă de cățărare, întreprinsă fără asigurare, limitată la rute foarte scurte, astfel încât căderile să nu producă răniri foarte grave. Pentru a reduce riscul de rănire la o cădere, practicanții urcă rareori mai mult de 3-5 metri deasupra solului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.