Max Verstappen, noul campion mondial din F1 după o victorie în ultimul tur de pistă!

  de Lucian Dănilă | 12 December 2021, 5:06 PM | Sport

  1

  Max Verstappen (24 de ani) a devenit noul campion mondial la Formula 1 chiar la ultima cursă de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). Mercedes a câștigat titlul la constructori pentru al 8-lea an consecutiv.

  Max Verstappen și Lewis Hamilton au plecat de la egalitate de puncte în ultima cursă, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 1974. Olandezul a plecat din pole position, poziție pe care a pierdut-o încă de la primul viraj în fața britanicului. Hamilton a condus întreaga cursă, însă olandezul a profitat de intrarea pe pistă a Safety Car, iar la ultimul tur l-a depășit incredibil pe pilotul celor de la Mercedes. Astfel, Verstappen a devenit noul campion mondial din Formula 1!

  În turul 53 dintr-un total de 58 a apărut pe pistă Safety Carul. De aici totul s-a schimbat, mai ales că în acel moment Hamilton avea un avans de 15 secunde în fața olandezului!

  Profitând de cauciucurile în stare mai bună, Verstappen l-a depășit pe Lewis Hamilton cu nouă viraje înainte de final și apoi a rezistat la două dintre atacurile acestuia fiind pentru prima dată campion mondial în cariera sa.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.