joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fenomenaaaal! David Popovici este campion mondial și la 100 m liber după o cursă dramatică

  de Lucian Dănilă | 22 iunie 2022, 7:37 PM | Sport | Topic special

  1

  Este clar, România are un super star în sportul mondial! David Popovici, adolescentul de doar 17 ani din București, a câștigat cea de-a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta. David a câștigat la 100 de metri liber, proba probelor în natație, după ce în urmă cu două zile s-a impus la 200 m liber.

  Este doar al doilea înotător din istorie care a reușit această performanță în istoria Mondialelor. Cursa a fost una extrem de dramatică. David Popovici a întors al doilea, dar pe ultimii metri a luptat cu francezul Maxime Grousset și cu Joshua Liend Edwards. Emoțiile erau uriașe în fața televizoarelor dar și în tribunele arenei din Budapesta, acolo unde astăzi a fost și un grup de arădeni plecați astăzi de la Arad special pentru a-l susține în această finală.

  David s-a impus la o diferență extrem de mică, la doar 6 sutimi de sportivul din Franța, ceea ce înseamnă probabil undeva la 10 centimetri! „Vă iubesc pe toți, mai avem mult de muncit”, a spus sportivul de doar 17 ani la finalul cursei care l-a propulsat direct în istoria natației mondiale.

  Cu timpul de 47,58, David este dublu campion mondial la Budapesta și este cu siguranță cel mai bun sportiv pe care-l are România în momentul actual. Maxime Grousset a încheiat cu timpul de 47,64, așa cum am spus, la doar 6 sutimi de secundă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.