Fenomenaaaal! David Popovici este campion mondial și la 100 m liber după o cursă dramatică

  de Lucian Dănilă | 22 iunie 2022, 7:37 PM | Sport | Topic special

  1

  Este clar, România are un super star în sportul mondial! David Popovici, adolescentul de doar 17 ani din București, a câștigat cea de-a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta. David a câștigat la 100 de metri liber, proba probelor în natație, după ce în urmă cu două zile s-a impus la 200 m liber.

  Este doar al doilea înotător din istorie care a reușit această performanță în istoria Mondialelor. Cursa a fost una extrem de dramatică. David Popovici a întors al doilea, dar pe ultimii metri a luptat cu francezul Maxime Grousset și cu Joshua Liend Edwards. Emoțiile erau uriașe în fața televizoarelor dar și în tribunele arenei din Budapesta, acolo unde astăzi a fost și un grup de arădeni plecați astăzi de la Arad special pentru a-l susține în această finală.

  David s-a impus la o diferență extrem de mică, la doar 6 sutimi de sportivul din Franța, ceea ce înseamnă probabil undeva la 10 centimetri! „Vă iubesc pe toți, mai avem mult de muncit”, a spus sportivul de doar 17 ani la finalul cursei care l-a propulsat direct în istoria natației mondiale.

  Cu timpul de 47,58, David este dublu campion mondial la Budapesta și este cu siguranță cel mai bun sportiv pe care-l are România în momentul actual. Maxime Grousset a încheiat cu timpul de 47,64, așa cum am spus, la doar 6 sutimi de secundă.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.