Pola Zilei: Cui să mulțumim pentru David Popovici?

  de E. Nola | 25 June 2022, 9:44 AM | Pola Zilei

  1

  (foto: Eurosport)

  Întrebarea se impune acum, după ce sportivul român de 17 ani a devenit dublu campion mondial la natație și nu oriunde și oricum, ci în cele mai spectaculoase probe (100 și 200 liber), doborând, în timpul curselor, de mai multe ori recordurile mondiale de juniori.

  O țară întreagă s-a entuziasmat pe bună dreptate, chiar dacă cei mai mulți nici nu au auzit de numele lui până acum o săptămână. Aberația a mers până acolo încât un site obscur să îl declare urmaș a lui Johnny Weissmuller, având în vedere că „românul” Johnny exact acum o sută de ani a început să își formeze panoplia de medalii olimpice și mondiale. Ce mai contează că a făcut asta pentru SUA, unde familia s-a mutat din Austro-Ungaria încă în anul nașterii sale?

  Cert este că David Popovici a devenit vedetă mondială, cel mai cunoscut sportiv român în câteva zile în ciuda condițiilor naționale precare pentru natație, am putea spune în ciuda mediului nefavorabil în care a devenit campion mondial într-un sport în care românii au excelat rar până acum.

  S-a și pornit o polemică, cei entuziaști mândrindu-se cu el fără să înțeleagă ce și cum sau poate tocmai pentru că au resimțit situația ca fiind o adevărată minune.

  Cei puțini care încearcă să vadă lucrurile în justa lor perspectivă au exagerat și ei, în frunte cu cel mai spectaculos lider de opinii și păreri, un om legat de altfel și de sport, este vorba de nu de mult îndepărtatul de la Digi24, Cristian Tudor Popescu, cel care a declarat la B1 că succesul lui David se datorează doar lui Dumnezeu. Desigur, dacă credem în el.

  Dumneavoastră, ai noștri mai lucizi și echilibrați, ce ziceți?

  Sondaj: Cui să mulțumim pentru David Popovici?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Greierele lui Pinnochio

   Totusi, parca ar fi fost corect ca pe langa varianta meritelor secundare ale parintilor, antrenorului si ale sale personal, sa aveti si varianta meritului principal al presedintelui Johannis! Caci se stie ca cel mai bun antrenament pentru inotul de forta este sa inoti in ape tulburi. Ori de asta a avut grija prezidentul… :)

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.