Măsurătorile nu indică depășiri peste valorile normale ale radioactivității dinspre centrala nuclearoelectrică Zaporojia

  de Special Arad | 9 august 2022, 8:52 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Twitter, Tpyxanews)

  Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că nu există pericolul creșterii nivelului de radioactivitate în urma bombardării centralei nuclearoelectrice din Zaporojia, Ucraina.

  „Referitor la unele materiale de presă privind centrala nuclearoelectrică Zaporojia, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) face următoarele precizări:

  Sistemul de monitorizare a radioactivității mediului de pe teritoriul Ucrainei funcționează normal și nu indică depășiri peste valorile normale.

  Totodată, menționăm că măsurătorile efectuate la nivel național confirmă valori normale ale nivelului de radiații.

  CNCAN, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, urmărește în permanență evoluția situației din punct vedere al monitorizării radiologice.

  În România, nivelul radiațiilor este monitorizat permanent prin Rețeaua Națională de Supraveghere a Radioactivității Mediului (RNSRM), din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM). Specialiștii din Laboratorul Național de Referință Radioactivitate verifică datele monitorizate 24/7 și le transmit Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, astfel încât să se asigure o informare promptă a factorilor de decizie naționali și internaționali, precum și a populației”, se arată pe site-ul cncan.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.