Avertismentul Kievului: rușii vor continua bombardamentele de la centrala nucleară Zaporojie. Care este ținta lor reală

  de - | 7 august 2022, 9:58 AM | Internaţional

  0

  Twitter Tpyxanews

  Rusia bombardează centrala nucleară Zaporojie cu scopul de a o deconecta de la sistemul energetic al Ucrainei, a transmis sâmbătă seara compania ucraineană de energie nucleară Energoatom citată de Kyiv Independent.

  În urma recentelor atacuri ale Rusiei asupra zonei din apropierea centralei, compania ucraineană de energie nucleară Energoatom a precizat că Rusia urmărește ”să distrugă infrastructura stației și să deterioreze toate transporturile de energie” pentru a întrerupe electricitatea în sudul Ucrainei.

  „Prin urmare, bombardarea centralei este probabil să continue”, a mai precizat Energoatom pe Telegram.

  Anterior, compania a raportat că există „un risc serios” pentru funcționarea în siguranță a centralei din cauza bombardamentului Rusiei din 5 august.

  Unul dintre reactoarele centralei nucleare Zaporojie din Ucraina, aflate sub controlul forțelor ruse, a fost oprit, anunțase sâmbătă compania ucraineană de energie atomică.

  Citește mai mult pe Hotnews.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.