luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mașina viitorului în viziunea Renault: autonomă, electrică, smart + VR. Intră în producție în 12 ani | Foto / Video

  de - | 31 ianuarie 2018, 8:28 PM | Auto

  1

  Cum arată maşina viitorului? Electrică şi furnizoare de electricitate, se conduce singură şi are grijă ca şoferul să nu se plictisească în acest timp. Aşa descriu cercetătorii Renault modelul Symbioz, un prototip care ne va plimba pe şosele peste 12 ani, scrie digi24.ro. Aşteptarea merită, spun francezii: şoferul nu va avea nimic de făcut decât să savureze călătoria, legat la ochi…cu o cască pentru realitate virtuală.

  Orice călătorie cu prototipul Symbioz de la Renault va fi o plăcere, graţie realităţii virtuale, care va transforma chiar şi cele mai anoste drumuri în peisaje încântătoare.

  Mathieu Lips, director de proiect: „Acum sunt în maşină şi nu vă pot vedea, maşina este goală, dar văd interiorul. Iar afară este autostradă, dar pare că suntem în Canada”.

  Mathieu Lips, director de proiect: „Acum sunt în natură. Zbor”.

  Symbioz are o autonomie de 500 de kilometri și accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde. Renault promite că, până la producţia în serie, estimată pentru 2030, aceste performanţe vor fi îmbunătăţite. Nivelul de autonomie este foarte ridicat: 4 din 5.

  Mathieu Lips, director de proiect: „Nivelul 4 înseamnă că şoferul, atunci când trece maşina pe pilot automat, pe autostradă, nu doar că poate lua picioarele de pe pedale şi mâinile de pe volan, îşi poate şi lua ochii de la drum, asta e principala invenţie”.

  renault zh33 concept 002.jpg.ximg .l full h.smartrenault zh33 concept 008.jpg.ximg .l full h.smart

  Autoturismul apreciază distanţa faţă de celelalte vehicule din trafic, poate schimba benzile şi poate trece chiar şi de staţiile de taxare de pe autostradă.

  Renault Symbioz se poate conecta şi la casele inteligente. Maşina se poate încărca automat, doar stând în garaj şi poate, la rândul ei, să furniezeze energie electrică locuinţei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Într-o lume IDEALĂ și această mașina, ca și celelalte din acest nou trend propus consumatorului, pot devenii o soluție fiabilă și logică.
   Trăim noi azi într-o lume Ideală?
   ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
   Dar hai să fim realiști. Câți dintre voi, oameni cu bun simț și normali la cap, au curajul să lase o „mașină” (un soft virusabil) să se „conducă singură”?
   De ce ar trebui să acceptăm o asemenea soluție?
   Care sunt beneficiile directe, ale utilizatorului?
   De ce o călătorie individuală ar trebui să fie „handsfri”??? Doar că este electrică? Doar fiindcă se poate realiza?
   Dacă nu am chef să conduc, nu am la dispoziție un transport în comun?
   Avem nevoie de un asemenea produs? (handsfri)

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.