marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un accident cu o mașină Uber a convins compania să suspende testarea autovehiculelor care se conduc singure | VIDEO

  de - | 26 martie 2017, 6:05 PM | Internaţional

  0

  Uber Technologies a suspendat programul de testare a vehiculelor autonome din Arizona, după ce unul dintre acestea a fost implicat într-un accident cu impact puternic în orașul Tempe, potrivit stirileprotv.ro.

  Într-o fotografie postată pe Twitter, unul dintre SUV-urile Volvo autonome testate de Uber este răsturnat pe o parte lângă o altă mașină lovită și cu geamurile sparte.

  Un purtător de cuvânt al Uber a confirmat producerea accidentului și veridicitatea imaginii, adăugând că testele din Arizona vor fi suspendate până când compania va finaliza o investigație. Operațiunile de acest tip din Pittsburgh vor fi la rândul lor suspendate.

  Potrivit poliției, totuși, vehiculul Uber nu este vinovat de producerea accidentului.

  Un alt vehicul nu a dat prioritate vehicului Uber, care s-a răsturnat pe o parte, potrivit raportului poliției.

  „La volan se afla o persoană. Nu știm încă dacă aceasta controla vehiculul în momentul coliziunii”, a spus polițistul. Compania Uber continuă să analizeze incidentul și va putea confirma că în vehicul nu se aflau pasageri pe bancheta din spate, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

  Uber a început anul trecut să testeze vehicule autonome în Pittsburgh și a extins testele în Arizona, după ce vehiculele sale autonome au fost interzise în San Francisco, în decembrie, de către Departamentul din California pentru Vehicule Motorizate.

  Programul de testare are rolul să demonstreze progresele Uber în domeniul tehnologiei, iar compania a început să transporte clienți în Tempe luna trecută, după ce guvernatorul Arizonei, Doug Ducey, un susținător al vehiculelor autonome, a participat la o cursă inaugurală.

  Programul Uber este însă unul controversat în Statele Unite ale Americii. Compania Waymo, divizia de conducere autonomă a grupului Alphabet (compania care deține Google), a dat în judecată o divizie a Uber, Otto, pe care o acuză că a furat designul unei componente importante a automobilelor autonome, numita Lidar. Mai multe, aici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.